Investičný fond BlackRock zvažuje vstup na trh s kryptomenami

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 18:30 • 2 min
Investičný fond BlackRock zvažuje vstup na trh s kryptomenami

NEW YORK – Najväčší svetový fond obchodovaný na burze (ETF) BlackRock oznámil vytvorenie pracovnej skupiny na posúdenie potenciálneho zapojenia sa do Bitcoinu (BTC).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Investičná korporácia BlackRock bola voči kryptomenám najskôr skeptická, teraz však zmenila názor. Podobne ako spoločnosť Goldman Sachs, aj BlackRock sa chce okrem iného zamerať na investície do Bitcoin futures.

 

Hovorkyňa BlackRock povedala, že spoločnosť sleduje technológiu blockchain už niekoľko rokov, ale o kryptomenách sa nezmienila. Odborníci budú skúmať aj kroky konkurencie, keďže zmena názoru spoločnosti Goldman Sachs nemohla zostať bez povšimnutia.

 

img

 

Generálny riaditeľ spoločnosti Goldman Sachs Lloyd Blankfein opakovane povedal médiám, že Bitcoin nie je pre neho. Náhle však prišlo oznámenie, že špecializovaný výskumný tím skúma, ako by Goldman mohol poskytnúť škálu produktov založených na kryptomenách v dôsledku požiadaviek zákazníkov.

 

Spoločnosť BlackRock by mohla nasledovať tento krok aj napriek tomu, že jej generálny riaditeľ Larry Fink opisuje Bitcoin kvôli minuloročným cenám ako nástroj, ktorý ľudia používajú na pranie špinavých peňazí.

 

img

 

Vo februári tohto roka spoločnosť už uviedla, že možnosti kryptomien sú podrobne skúmané kvôli možnému širšiemu využitiu v budúcnosti. Spoločnosť BlackRock spravovala v roku 2017 aktíva vo výške 6,3 biliónov (6 300 000 000 000) dolárov.

 

Trh reagoval na tieto správy mimoriadne pozitívne, keď sa cena Bitcoinu zvýšila takmer o 4% v priebehu posledných 24 hodín na aktuálnych 6.630 USD. Podobne sú na tom aj ostatné kryptomeny, keďže celková trhová kapitalizácia nárastla od včera o 15 miliárd USD na 268 miliárd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies