FOTO Instagram vymazal fotku postihnutého chlapca: Naozaj sa už kvôli kráse cenzúruje?

NETKY.SK • 3 November 2017, 15:00 • 2 min
FOTO Instagram vymazal fotku postihnutého chlapca: Naozaj sa už kvôli kráse cenzúruje?

Mamička dvojičiek ostala veľmi nemilo prekvapená, keď zistila, že známa sociálna sieť vymazala fotografiu jej syna, pretože nepovažovali za vhodné publikovať jeho postihnutie.

slovakia

left justify in out

To, že média sa nás dlhodobo snažia presvedčiť o akejsi dokonalosti je známa vec. Už sme si zvykli že bezchybné ženy, muži aj deti na nás hľadia z časopisov, billboardov, reklám aj televízie. Ak však sociálna sieť zasiahne do vášho osobného profilu, aby odstránila fotku, ktorá sa im z estetických dôvodov nepozdáva, je to na zváženie.

 

Charlie Beswick je mamou dvojičiek Harryho a Olivera. Napriek tomu, že sa vyvíjali spoločne a že počas tehotenstva nič nenasvedčovalo tomu, že by niečo nebolo v poriadku, Harry sa narodil s poškodením tváre vyvolaným Goldenharovým syndróm. To mu však z lásky rodiny vonkoncom neubralo. Charlie sa snaží začleňovať ho do všetkých aktivít, nikdy sa k nemu nesprávala inak než k Oliverovi.

 

Tak, ako väčšina dnešných ľudí, aj Charlie je aktívna na sociálnych sieťach, ktoré využíva na komunikáciu s rodinou a priateľmi. Veľmi nemilo ju však prekvapila reakcia Instagramu po tom, čo zverejnila fotografiu, ako sa objíma so svojim synom Harrym. Na fotografii bolo viditeľné Harryho poškodenie tváre. Zakrátko bola táto snímka zablokovaná.

 

Charlie sa o túto skúsenosť rozhodla podeliť na Twitteri, kde získala veľkú podporu. Prípad sa vďaka jeho zdieľaniu medzi jednotlivými používateľmi dostal aj do médií, na čo už musel reagovať aj samotný Instagram. Rodine sa za svoj krok ospravedlnil, pričom ho označil za chybu. Je však otázne, či by sa zachoval rovnako aj vtedy, ak by nešlo o jeho renomé.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies