Informovanie o údajnom spise Gorila je dostatočné, myslí si Kaliňák

NETKY.SK • 11 Február 2013, 08:17 • 2 min
Informovanie o údajnom spise Gorila je dostatočné, myslí si Kaliňák

Informovanie o údajnom spise Gorila je dostatočné, myslí si Kaliňák - Politika Informovanie o údajnom spise SIS Gorila je dostatočné. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike minister vnútra a podpredseda vlády Róbert Kaliňák (Smer

slovakia

left justify in out

imgInformovanie o údajnom spise SIS Gorila je dostatočné. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike minister vnútra a podpredseda vlády Róbert Kaliňák (Smer-SD).

"Hovoríme o živom prípade. Je to veľmi neštandardné a prvá skúsenosť s tým, že sa informuje oficiálne aj parlament zo živého spisu. Špeciálny prokurátor musí dávať veľký pozor na to, čo presne napíše, aby neohrozil ďalšie vyšetrovanie. Zverejňovanie spisov väčšinou to vyšetrovanie ohrozuje, dáva možnosť pripraviť sa druhej strane na nejakú obranu. Z pohľadu toho, aký spôsobom informuje, je dostatočné," vysvetlil minister. Opäť zdôraznil, že politici nemajú zasahovať do vyšetrovania a snažiť sa ho urýchliť, hoci by vládna strana mohla mať primárny záujem spis vyšetriť a pokoriť tak svojho politického súpera.

Jeho diskusný partner, predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo podotkol, že kauza bola odstúpená počas druhej vlády Mikuláša Dzurindu a vyšetruje sa už sedem rokov. "Vlastne sa nevyšetrovala celý čas poriadne, akurát sa začala vyšetrovať, keď všetko prasklo. Zrazu sa dali urobiť špeciálne tímy a je množstvo podpory zo strany ministerstva, polície. Keby sa to rovnako razantne robilo v roku 2006, bola by už vyšetrená," pripomenul.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies