Informačná a kybernetická bezpečnosť verejného sektora sa má od augusta zlepšiť

NETKY.SK • 30 Júl 2023, 13:00 • 2 min
Informačná a kybernetická bezpečnosť verejného sektora sa má od augusta zlepšiť

BRATISLAVA - Kybernetická a informačná bezpečnosť verejného sektora by sa mala zlepšiť. Vyplýva to z novely zákona o informačných technológiách vo verejnej správe (ITVS), ktorá nadobudne účinnosť 1. augusta.

slovakia

left justify in out

Právna úprava dopĺňa jednoznačnejšie vymedzenie povinnosti používať jednotný dizajnový manuál pre webové sídla a elektronické služby. Cieľom je zjednotiť používateľské rozhrania a spôsob komunikácie s používateľom pri poskytovaní elektronických služieb, a to aj vo vzťahu k vyhláške Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR o elektronizácii agendy verejnej správy.

 

Novela ďalej spresňuje kompetencie vládnej jednotky na riešenie počítačových incidentov CSIRT a MIRRI. S tým súvisí úprava vzťahov medzi zákonom o ITVS a zákonom o kybernetickej bezpečnosti. Úprava zavádza aj jednoznačný postup pri nahlasovaní kybernetických bezpečnostných incidentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: dotmagazine
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies