Infantino získal väčšinu hlasov aj sebavedomie: Afrika bude mojím tromfom

NETKY.SK • 23 Február 2016, 10:59 • 2 min
Infantino získal väčšinu hlasov aj sebavedomie: Afrika bude mojím tromfom

KAPSKÉ MESTO - Pár dní pred korunováciou nového najmocnejšieho muža svetového futbalu sa potvrdzuje, že kľúčom k úspechu bude Afrika.

slovakia

left justify in out

Kontinentálna konfederácia (CAF) síce verejne deklarovala príklon k bahrajnskému šejkovi Salmanovi Bin Ibrahimovi Al Chalífovi, ale podľa vyhlásenia jeho najväčšieho konkurenta Gianniho Infantina môže byť všetko inak.

 

Generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) počas návštevy v Juhoafrickej republike vyhlásil, že v piatok počíta s hlasmi väčšiny z 54 oprávnených afrických členov FIFA. "Afrika bude mojím tromfom. Získam tu väčšinu. Po rozhovoroch s prezidentmi afrických asociácií môžem byť sebavedomý," prehodil Infantino novinárom, zatiaľ čo si prezeral väzenie na Robben Islande, v ktorom držali bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandelu. Na prehliadku ho pozval Tokyo Sexwale, ktorý tiež kandiduje na post prezident FIFA, ale veľké šance sa mu nedávajú.


Pozvánku dostali aj zvyšní traja uchádzači Salman Bin Ibrahim Al Chalífa, jordánsky princ Ali bin Al-Husejn a Francúz Jérome Champagne, odmietli ju pre nabitý program. Infantino na poslednú chvíľu reagoval kladne, čo ihneď vyvolalo špekulácie o možnej zákulisnej dohode s hostiteľom. "Nemám čo skrývať," uviedol švajčiarsky právnik, ale poprel podobné úvahy.


Sexwale si nerobí ilúzie o svojej pozícii, rokovania o podpore niektorého zo súperov nevylučuje. "Spojenectvá sa budú nadväzovať až do úplného konca. Som im otvorený, nebudem sa brániť rokovaniam," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies