Indonézski záchranári našli vrak nezvestného malého lietadla

NETKY.SK • 5 Október 2015, 17:30 • 2 min
Indonézski záchranári našli vrak nezvestného malého lietadla

MAKASSAR - Indonézski záchranári našli vrak malého lietadla, ktoré zmizlo s desiatimi ľuďmi na palube pred troma dňami. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na záchranárov.

slovakia

left justify in out

Lietadlo DHC-5 Twin Otter minulý piatok stratilo kontakt s leteckými dispečermi za dobrého počasia už 11 minút po štarte z mesta Masamba v indonézskej provincii Južné Sulawesi.

 

Šéf Národnej pátracej a záchrannej agentúry Henry Bambang Soelistyo dnes oznámil, že vrak lietadla sa našiel v lese v horskej oblasti okresu Luwu.

Stroj s turbovrtuľovými motormi, ktorého vlastníkom je indonézska letecká spoločnosť Aviastar Mandiri, letel do provinčného hlavného mesta Makassar s troma členmi posádky a siedmimi pasažiermi vrátane troch detí. Lietadlo nevyslalo žiadny núdzový signál.

 

Stroj kanadskej výroby z roku 1981 nadobudla spoločnosť Aviastar v januári 2014 a jeho posledná údržba sa uskutočnila 15. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies