Indický premiér nemá mobilný telefón ani emailovú adresu

NETKY.SK • 25 Október 2013, 12:09 • 2 min
Indický premiér nemá mobilný telefón ani emailovú adresu

NAI DILLÍ - Indický premiér nemá mobilný telefón ani osobnú emailovú adresu, a teda sa nemusí obávať odpočúvania tajnými službami, uviedol úrad 81-ročného Manmohana Singha v piatok.

slovakia

left justify in out

Britský denník The Guardian vo štvrtok zverejnil informáciu, že americké tajné služby odpočúvali mobilnú komunikáciu 35 svetových lídrov, ktorých kontakty im ponúkli nemenovaní predstavitelia vlády a Pentagonu. Denník čerpal z dokumentov získaných od bývalého spolupracovníka tajných služieb USA Edwarda Snowdena. Z materiálov vyplýva, že agenti americkej Národnej bezpečnostnej služby (NSA) dlhé roky monitorovali komunikáciu z osobných mobilov lídrov mnohých krajín sveta, medzi inými aj nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. 

Na otázku, či sa odpočúvanie týka aj indického premiéra, jeho hovorca odpovedal: "Pán premiér nepoužíva mobilný telefón a nemá na internete svoje osobné emailové konto. To má len jeho úrad. Nemáme žiadne informácie a žiadny dôvod na obavu," povedal hovorca premiéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies