Indický cyklón Hudhud zoslabol a prešiel do dažďa, zabil spolu 24 ľudí

NETKY.SK • 13 Október 2014, 18:13 • 2 min
Indický cyklón Hudhud zoslabol a prešiel do dažďa, zabil spolu 24 ľudí

NAÍ DILLÍ - Ničivý cyklón Hudhud, ktorý v nedeľu ráno zasiahol východné pobrežie Indie, si vyžiadal najmenej 24 obetí.

slovakia

left justify in out

Cyklón dorazil na pevninu neďaleko prístavného mesta Višákhapatnam v indickom štáte Ándhrapradéš, ktoré je jedným z najväčších v juhovýchodnej Indii a nachádza sa v ňom veľká námorná základňa.  Evakuácie stoviek tisíc ľudí zachránili ich životy, prudké lejaky sprevádzané vetrom s rýchlosťou až 195 km/h však spôsobili na infraštruktúre mesta obrovské škody, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na ándhrapradéšskeho premiéra.

      

Ándhrapradéš, Urísu a susedné zväzové štáty ohrozujú v dôsledku pokračujúcich silných dažďov záplavy, varovali úrady. Rýchlosť vetra dnes klesla na 40-60 km/h. Päť ľudí zabili popadané stromy a domy, ktoré sa zrútili v lejakoch a víchrici. Traja ďalší prišli o život počas evakuácie v susednom zväzovom štáte Urísa. Väčšina oblastí bola dnes po prechode cyklónu bez dodávok elektriny. Obyvatelia sa ponosovali na nedostatok mlieka a základných potravín, benzínové stanice nefungovali. 
      

Cyklón si vynútil evakuáciu 400.000 ľudí v Ándhrapradéši a Uríse, mnohí z nich ušli z domovov do núdzových táborov zriadených vládou. Nad Bengálskym zálivom sa od apríla do novembra často tvoria cyklóny. Prinášajú so sebou obrovskú skazu a záplavy na južnom aj východnom pobreží Indie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies