Vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu bývalej okresnej šéfky strany Smer-SD Ľubice R.

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 13:57 • 2 min
Vyšetrovateľ podal návrh na obžalobu bývalej okresnej šéfky strany Smer-SD Ľubice R.

MICHALOVCE - V súvislosti s medializovanými informáciami pozastavil Smer-SD Ľubici R. členstvo v strane.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal návrh na obžalobu bývalej okresnej šéfky strany Smer-SD Ľubice R. Tá je obvinená zo zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie (EÚ) sčasti v štádiu pokusu a z prečinu subvenčného podvodu. O ďalšom postupe rozhodne špeciálna prokuratúra. 

 

img

 

„Vyšetrovateľka Policajného zboru SR ukončila v predmetnej trestnej veci vyšetrovanie s návrhom na podanie obžaloby. Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry po jeho naštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," doplnil pre TASR hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Podľa Slivkových slov prípravné konanie voči spoločnosti Agro Porúbka Ľubice R. zastavila NAKA s poukazom na zákon o trestnej zodpovednosti právnických osôb.

 

Prečítajte si aj: Medvedev: „NATO i Ukrajina pre nás znamenajú veľkú hrozbu."

 

img

 

Prípad medializovaný začiatkom roka 2018 súvisí s neoprávnenými platbami, ktoré Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyplatila firme Agro Porúbka. Pri analýze informačného systému vtedy PPA zistila, že Výskumný ústav pôdoznalectva a ochrany pôdy (VÚPOP) zlyhal pri aktualizácii plôch nad ortofotomapami a verifikoval v systéme aj plochy, ktoré tam nemali byť. Aktuálne exekúciou od tejto firmy vymáha spolu takmer 206 000 eur plus penále. Od spoločnosti, na ktorú bol medzičasom vyhlásený konkurz, sa jej dosiaľ podarilo vymôcť necelých 16 000 eur.

      

V súvislosti s medializovanými informáciami pozastavil Smer-SD Ľubici R. členstvo v strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies