Indická tragédia na Evereste: Zomrel horolezec Subhaš Paul

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 09:28 • 2 min
Indická tragédia na Evereste: Zomrel horolezec Subhaš Paul

KÁTHMANDU - Indický horolezec Subhaš Paul zomrel pri zostupe z Mount Everestu, čím sa tohtoročný počet obetí najvyššej hory v krátkom čase zvýšil už na tri.

slovakia

left justify in out

A pravdepodobne nebude konečný. Paul bol súčasťou indickej expedície ktorej ďalší dvaja členovia Pareš Nath a Goutam Ghoš sú od soboty nezvestní. Šance na ich prežitie sú prakticky nulové. Zachrániť sa podarilo iba Sunitu Hazrovú, ktorej šerpovia takisto ako Paulovi asistovali pri zostupe a v nižšej nadmorskej výške sa jej stav zlepšil.
Everest si po dvojročnej výluke spôsobenej zemetraseniami a následnými lavínami začal v tejto sezóne vyberať daň v piatok minulého týždňa. Holanďan Eric Arnold zahynul neďaleko Južného sedla. Tridsaťpäťročného muža na spiatočnej ceste skolila výšková choroba. V sobotu zomrela aj ďalšia členka tej istej expedície Maria Strydomová z Austrálie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies