Indiánsky kmeň v štáte Washington schválil manželstvá homosexuálov

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:28 • 2 min
Indiánsky kmeň v štáte Washington schválil manželstvá homosexuálov

Indiánsky kmeň v štáte Washington schválil manželstvá homosexuálov

slovakia

left justify in out

img

Kmeň amerických Indiánov v štáte Washington prijal zákon uznávajúci manželstvá homosexuálov.
      Kmeňová rada Suquamishov v pondelok hlasovala za to, aby sa právo na manželstvo rozšírilo aj na dvojice osôb rovnakého pohlavia a platilo v rezervácii ich kmeňa neďaleko mesta Seattle. Hlasovanie sa uskutočnilo na žiadosť lesbickej príslušníčky kmeňa.
      Miestny denník Kitsap Sun informoval, že nový zákon umožňuje kmeňovému súdu vydať sobášny list dvom osobám bez ohľadu na ich pohlavie, ak majú najmenej 18 rokov a ak najmenej jedna z nich je príslušníkom kmeňa.
      Manželstvá osôb rovnakého pohlavia uznáva najmenej jeden ďalší kmeň - indiánsky kmeň Coquillov, žijúci na južnom pobreží štátu Oregon. Coquillovia sú pokladaní za prvý kmeň, ktorý prijal zákon uznávajúci manželstvá gejov a lesbičiek. Zákon bol odhlasovaný v roku 2008. Právne normy väčšiny kmeňov túto záležitosť neriešia.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies