Čína: Na zoznam zakázaných piesní sa dostali hity Lady Gaga či Beyoncé

NETKY.SK • 26 August 2011, 13:14 • 2 min
Čína: Na zoznam zakázaných piesní sa dostali hity Lady Gaga či Beyoncé

Čína: Na zoznam zakázaných piesní sa dostali hity Lady Gaga či Beyoncé

slovakia

left justify in out

img

Čínske ministerstvo kultúry zverejnilo čierny zoznam 100 piesní - vrátane hitov z produkcie Lady Gaga, Beyoncé či skupiny Take That -, ktoré údajne poškodzujú "národnú kultúrnu bezpečnosť". Čínske hudobné webstránky ich musia do 15. septembra vymazať zo svojej ponuky, inak budú čeliť postihom. Napísala to dnes agentúra AP.
      Medzi zakázanými piesňami je napríklad Judas od Lady Gaga alebo Last Friday Night od Katy Perry. Opatrenie sa týka aj 12-rokov starej balady kapely Backstreet Boys, I Want It That Way. Úrady uviedli, že tieto piesne neboli predložené na povinné vládne schválenie.
      Na zozname je celkovo šesť piesní Lady Gaga, z nich všetky sú z jej najnovšieho albumu. Zákaz sa týka najmä skladieb z Hongkongu a Taiwanu.
      Webstránky majú do 15. septembra vykonať "sebanápravu" a piesne vymazať. Tí, ktorí tak neurobia, budú čeliť trestom - akým, to ministerstvo neuviedlo.
      Čínska vláda pozorne sleduje obsah hudobnej produkcie vzhľadom na možné politické odkazy alebo komentáre, ktoré by boli v rozpore s oficiálnou líniou štátu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies