Identifikovali zranených z vykoľajeného vlaku, Slováci medzi nimi nie sú!

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 14:55 • 2 min
Identifikovali zranených z vykoľajeného vlaku, Slováci medzi nimi nie sú!

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Medzi zranenými po stredajšom vlakovom nešťastí v španielskej Galícii sú ľudia rôznych národností, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Všetkých zranených už podľa nich identifikovali, 36 z nich je vo vážnom stave a sú medzi nimi aj štyri deti. Po nehode hospitalizovali dovedna 178 zranených, 95 z nich je stále v nemocnici. V rýchlovlaku sa v čase nehody nachádzali dvaja rušňovodiči. Jeden z nich vyviazol bez zranení, druhého museli hospitalizovať.

Americké veľvyslanectvo v Madride uviedlo, že medzi zranenými sú aj občania USA.

Záznamy z bezpečnostných kamier preukázali, že vlak vo veľkej rýchlosti vošiel do ostrej zákruty, vykoľajil sa a narazil do múru pozdĺž koľajníc. Záznam z kamery zverejnili noviny El País na svojej webovej stránke. Nehoda si vyžiadala životy 78 ľudí.

Medzi obeťami vlakového nešťastia v Španielsku by nemali byť Slováci. Potvrdil to slovenský rezort diplomacie. "Je potvrdených 78 obetí, ale asi 20 ľudí je veľmi ťažko zranených, tri ošetrované osoby nie sú vôbec ešte identifikované, čo znamená, že ostatní ošetrovaní (celkom 145 osôb) sú už identifikovaní. Podľa našich informácií medzi nimi Slováci nie sú," povedal agentúre SITA Peter Susko z ministerstva zahraničných vecí. Identifikácia bude podľa neho trvať najmenej do piatku. Ako Susko ďalej vysvetlil, keďže dnes je Deň Galície, najvýznamnejší sviatok Galícijčanov, vlakmi sa domov z Madridu vracali predovšetkým domáci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies