Identifikovali telá ôsmich obetí havarovaného amerického vrtuľníka v Nepále

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 17:30 • 2 min
Identifikovali telá ôsmich obetí havarovaného amerického vrtuľníka v Nepále

KÁTHMANDU - Telá ôsmich obetí havárie vrtuľníka americkej námornej pechoty, ktorý zmizol v utorok počas humanitárnej misie v zemetrasením postihnutom Nepále, sa podarilo identifikovať.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.

 

Vrak vrtuľníka UH-1 "Huey" objavili záchranári v piatok po intenzívnom pátraní v horách na severovýchode nepálskej metropoly Káthmandu. Prvé tri zhorené telá našli v piatok nepálske a americké vojenské tímy, pričom zvyšných päť obetí vypátrali v sobotu.

 

Príčina tragickej nehody americkej helikoptéry v Nepále zatiaľ nie je známa. Predstavitelia armády Spojených štátov však potvrdili, že indický vrtuľník letiaci neďaleko stroja pred jeho pádom, zachytil prostredníctvom rádiových vĺn rozhovory posádky o možných problémoch s palivom.

 

Na palube UH-1 "Huey" bolo pred tragickým incidentom šesť príslušníkov námornej pechoty USA a dvaja nepálski vojaci. Tí boli v Nepále na humanitárnej misii po dvoch ničivých zemetraseniach.

 

V utorok otriaslo Nepálom v poradí druhé zemetrasenie, tentoraz s magnitúdou 7,3. O život pri ňom prišlo 117 ľudí a ďalších asi 2800 utrpelo zranenia. Ku katastrofe došlo po silnom zemetrasení s magnitúdou 7,8, ktoré pred necelým mesiacom zabilo v Nepále viac ako 8200 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies