Ibrahimovič je späť. S Ronaldom dominujú v tabuľke strelcov

NETKY.SK • 19 Január 2021, 11:20 • 2 min
Ibrahimovič je späť. S Ronaldom dominujú v tabuľke strelcov

MILÁNO - Na prvom mieste v tabuľke strelcov kráľuje Cristiano Ronaldo s 15 gólmi, na druhej priečke sa nacádza nestarnúci Švéd s 12 gólmi.

slovakia

left justify in out

Švédsky veterán Zlatan Ibrahimovič si po zranení stehenného svalu po 2 mesiacoch konečne užil plnú minutáž na ihrisku. V zápase, v ktorom Cagliari hostilo AC Miláno Ibra dokonca skóroval, a to rovno dvakrát, vďaka čomu vyhral jeho tím 2:0. Nestarnúci útočník  najskôr otvoril skóre v siedmej minúte, keď premenil pokutový kop. Na začiatku druhého polčasu po prihrávke Calabriu zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Milánčania od 74. minúty dohrávali len s desiatimi hráčmi, keďže Alexis Saelemaekers uvidel druhú žltú kartu. AC je pred rivalmi z Interu stále na prvom mieste s náskokom troch bodov.

 

 

"Bol to pre nás test, ale obstáli sme a zvíťazili sme zaslúžene. Stále musíme potvrdzovať, že sme silní a mať sa na pozore pred každým súperom," vyhlásil tréner AC Miláno Stefano Pioli. Jeho náprotivok Eusebio di Francesco vyzdvihol výkon 39-ročného Ibrahimoviča, pre ktorého to bol len druhý zápas v Serie A po zranení. "Práve on bol rozhodujúci faktor. Je to síce starší hráč, ale o to skúsenejší a inteligentnejší. My sme zlyhali v koncovke. Nedotiahli sme viaceré sľubné šance do konca," vyhlásil tréner 17. tímu Serie A.

 

Na prvom mieste v tabuľke strelcov kráľuje Cristiano Ronaldo s 15 gólmi, na druhej priečke sa nacádza nestarnúci Švéd s 12 gólmi. Treba však podoknúť to, že väčšina hráčov odohrala priemerne 15 zápasov, Ibra iba 8. "A to ešte nepremenil tri zo siedmich pokutových kopov, ku ktorým sa postavil. Proti Cagliari to však zvládol," pridala postreh agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona