I. Mikloš: Bývalé vedenie Tiposu v deň odvolania stihlo minúť 320.000 eur

NETKY.SK • 15 Október 2010, 07:28 • 2 min
I. Mikloš: Bývalé vedenie Tiposu v deň odvolania stihlo minúť 320.000 eur

I. Mikloš: Bývalé vedenie Tiposu v deň odvolania stihlo minúť 320.000 eur

slovakia

left justify in out

img

Bývalé vedenie Tiposu stihlo v deň svojho odvolania, 14. júla tohto roka, podpísať a uzavrieť zmluvy v objeme 320.000 eur. Presne 150.000 eur investovalo na koncertné turné skupiny Desmod a Nazareth, ktoré však už v tom čase prebiehali. Ďalších 100.000 eur išlo na reklamu Music One Awards a 70.000 pre Slovan.
"V rokoch 2006 až 2010 bol tento podnik doslova vyciciavaný, kedy bolo zvýhodňovaných pár firiem, ktoré neustále dostávali zákazky, kedy boli sponzorovaní zahraniční umelci a vôbec nie slovenskí, kedy bol zvýhodňovaný jeden hokejový klub oproti iným, kedy dokonca aj sponzoring reprezentácie a ligy išiel cez sprostredkovateľov, ktorí sa nabalili, a nie priamo, tak ako to bolo predtým," konštatoval počas dnešnej Hodiny otázok v parlamente šéf rezortu financií Ivan Mikloš.
Ako dodal, hudobná televízia Music One bola v mimoriadnej obľube spoločnosti Tipos. "Majiteľom tejto spoločnosti je spoločnosť Telemont," vysvetľuje Mikloš. Na rovnakej adrese sídli podľa neho mediálna firma, ktorá je na trhu od konca minulého roka. "Táto dostala dňa 8.7. 2010, teda mesiac po voľbách, objednávky za viac ako 2 milióny eur na reklamu do konca kalendárneho roka. Spoločnosť, ktorá vznikla pol roka predtým, dostala takéto zákazky. Skutočne neuveriteľná úspešnosť za takýto krátky čas si vybudovať renomé," dodal.
V obľube bývalého vedenia Tiposu bol podľa Mikloša aj hokejový klub Slovan. "Za necelé tri roky sa do neho investovalo takmer 2 milióny eur. V Košiciach, Banskej Bystrici a inde im môžu iba závidieť," podotkol minister. Tipos tiež podporoval hudobné koncerty, avšak zahraničných spevákov a skupín. Išlo napríklad o Lennyho Kravitza, Pussycat Dolls, Aliciu Keys či skupinu Backstreet Boys, Depeche Mode a Kiss.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies