I. Gašparovič navštívil hotel Kempinski v Bratislave

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:17 • 2 min
I. Gašparovič navštívil hotel Kempinski v Bratislave

I. Gašparovič navštívil hotel Kempinski v Bratislave

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič si dnes prezrel prvý hotel siete Kempinski v Bratislave, ktorý ako hlavný referenčný bod viacúčelového komplexu River Park otvorili pre verejnosť pred mesiacom.
Investorom hotela a celého komplexu je developérska spoločnosť J&T Real Estate. Majiteľom hotela Kempinski sa v krátkom čase stane spoločnosť Best Hotel Properties (BHP). Predseda jej predstavenstva Branislav Babík sprevádzal hlavu štátu na prehliadke niektorých častí hotela, vrátane Prezidentského apartmánu a miesta na oddych ZION SPA na 11. poschodí. Hotel pri tejto slávnostnej príležitosti pripravil pre prezidenta obed, a tak Gašparovič vyskúšal aj tamojšiu kuchyňu.
Po zapísaní sa do knihy hostí prezident povedal, že dnes otvorený Prezidentský apartmán "je krásny". Podľa jeho slov tým, že hotel ponúka aj Prezidentský apartmán, sa rozšíri terajšia ponuka ubytovacích kapacít pre hostí prezidentskej kancelárie, do ktorej patrí napríklad Bôrik. "Vždy je však na ambasáde krajiny, z ktorej návšteva do prezidentskej kancelárie SR prichádza, aby vybrala ubytovacie zariadenie." Ako Gašparovič dodal, uvítal by, keby k terajším kapacitám týchto zariadení raz pribudli aj priestory v kaštieli v Rusovciach. Na otázku TASR, ktorý monarcha najbližšie navštívi SR, odpovedal, že to bude nórsky kráľ Harald V. a rozhodnutie bude na ambasáde, kde bude kráľ ubytovaný.
Kempinski Hotel River Park ponúka 231 zariadených izieb. V portfóliu ubytovania je aj 40 apartmánov vrátane najväčšieho Prezidentského apartmánu v meste. Otvorením hotela pribudlo vyše 130 nových pracovných pozícií, z nich väčšinu obsadia zamestnanci zo Slovenska. Investičné náklady na výstavbu hotela predstavujú približne 70 miliónov eur. Postupne sa v nasledujúcich mesiacoch budú v komplexe River Park otvárať kancelárske priestory, reštaurácie a obchody.
Developér očakáva, že vďaka jedinečnej polohe bude Kempinski Hotel River Park vyhľadávaným kongresovým miestom pre firmy a profesijné organizácie a priláka hostí i turistov aj zo zahraničia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies