Hygienici varujú pred touto nebezpečnou kozmetikou!

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 13:52 • 2 min
Hygienici varujú pred touto nebezpečnou kozmetikou!

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva varuje zákazníkov pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická.

slovakia

left justify in out

Úrad získal tieto informácie prostredníctvom systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky).

 

Prvým výrobkom je kozmetický roztok na zhrubnutú pokožku vyrobený v Ruskej federácii. Zabalený je v bielej škatuľke na ktorej je na červenom pozadí biely nápis v azbuke. Vo výrobku hygienici zistili prekročenú povolenú koncentráciu látok potassium a sodium hydroxide, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Druhým výrobkom je šampón na vlasy Dr Sacher´s Original Totes Meer Salz Shampoo vyrobený v Nemecku. Vo výrobku zistili prekročený povolený limit pre celkový počet mikroorganizmov ako aj prítomnosť nepovoleného patogénneho mikroorganizmu Pseudomonas Aeruginosa. Je možné že sa spomínané výrobky vyskytujú aj v Slovenskej republike. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies