Husárová pred návratom po šiestich rokoch: Som pripravená

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 13:06 • 2 min
Husárová pred návratom po šiestich rokoch: Som pripravená

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Janette Husárová si môže po šiestich rokoch znova zahrať v Pohári federácie, o ktorého zisk sa pričinila v sezóne 2002 a teraz súhlasne zareagovala na žiadosť kapitána Mateja Liptáka o účelový návrat do tímu.

slovakia

left justify in out

"Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. Naozaj som s tým nerátala. Niežeby som nechcela, veď vždy som mala pozitívny vzťah k tejto súťaži aj rada reprezentujem, len som zastávala názor, že treba dať priestor mladším hráčkam. Teraz sa zdá, že sama som dosť mladá," so smiechom povedala pre Rádio Slovensko 39-ročná Bratislavčanka a dodala: "Vo štvrtok večer som si vyžiadala trochu času na rozmyslenie. Nechala som si to uležať v hlave, vyhodnotila som si všetky pre a proti a povedala som si, že v situácii, ktorá vyvstala, môžem družstvu pomôcť aspoň skúsenosťami, ak nie inak. Ideálne by bolo, ak by štvorhra mala už iba exhibičný charakter za nezvratného stavu v náš prospech, ale som ´ready" nastúpiť aj pri skóre 2:2. Viem, aká je moja úloha. Všetky sme pripravené a realizačný štáb takisto." 

 

Slovenky budú 19. - 20. apríla bojovať s Kanaďankami o svetovú skupinu Fed Cupu 2015 v Québec City bez Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej aj Magdalény Rybárikovej. "Priznám sa, že som ani príliš nevnímala to nominačné dianie, lebo ja už som mala Fed Cup vnútorne ako uzavretú kapitolu. Myslím si, že netreba robiť nejaké haló z toho, čo sa udialo. Tie hráčky predsa vždy mali ústretový prístup k reprezentácii a dokazujú to aj štatistiky. Vo svete sa bežne stáva, že tenistky vynechávajú túto súťaž. Chápem, že kto nezažil ten kolotoč a jeho nároky, posudzuje to podľa seba. Ja som však presvedčená, že každá z tých báb chce zabojovať za krajinu vždy, keď to je možné. My sa teraz musíme zamerať na to, aby sme to čo najlepšie zvládli a uspeli v zložení, ktoré je k dispozícii," upozornila niekdajšia trojka svetového rebríčka WTA vo štvorhre Husárová. 

 

Držiteľka 25 deblových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne upozornila, že napriek absencii spomenutej trojice nie sú Slovenky proti Bouchardovej a spol. bez šance: "Máme silný tím. V prvej sedemdesiatke rebríčka je päť našich hráčok, čo tu veru dlho nebolo, a Janka Čepelová s Kajou Schmiedlovou dostávajú šancu. Ukázať sa môže aj Kika Kučová. Ideme do toho a necháme tam srdcia." 

 

Husárová si v najcennejšom drese nezahrala od apríla 2008 v Bratislave, keď nastúpila s Rybárikovou v debli proti Uzbečkám. Vo Fed Cupe debutovala už 18. apríla 1994 (takže v čase zápasu v Kanade to bude viac ako 20 rokov dozadu) a má v ňom štatistiku 16:12, z toho vo štvorhre 10:6: "Ja som si vôbec nepamätala, kedy a proti komu som naposledy hrala, nespomínala som si na nič. Neexistujem v minulosti, skôr sa zaoberám prítomnosťou a teraz sa teším do Kanady." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies