Hurikán Otto zoslabol po prechode cez Nikaraguu na tropickú búrku

NETKY.SK • 25 November 2016, 09:06 • 2 min
Hurikán Otto zoslabol po prechode cez Nikaraguu na tropickú búrku

MANAGUA - Na tropickú búrku smerujúcu do Tichého oceánu sa počas noci zmenil nebezpečný hurikán Otto, ktorý v závere hurikánovej sezóny vstúpil vo štvrtok na pevninu na karibskom pobreží Nikaraguy tesne pri hraniciach s Kostarikou.

slovakia

left justify in out

Americké národné hurikánové centrum ho označilo za najjužnejší zaznamenaný hurikán, ktorý zasiahol Strednú Ameriku, informovala tlačová agentúra AP.

 

Nikaragujské úrady uviedli, že hurikán bičoval Kukuričné ostrovy vlnami vysokými tri a pol metra a poškodil obyvateľom domy, ale zatiaľ nemajú hlásené žiadne obete.

 

Predtým si silné dažde, ktoré hurikán sprevádzali, vyžiadali v Paname tri ľudské životy.

 

Nikaragujská vláda vyhlásila stav núdze a oznámila, že evakuácie ohrozených ľudí budú pokračovať vzhľadom na riziko záplav a zosuvov pôdy. V Kostarike evakuovali 4000 ľudí z karibského pobrežia krajiny a do konca týždňa zrušili v celom štáte vyučovanie v školách. Kostarický prezident Luis Guillermo Solís vyjadril obavy, že hurikán mohol počas prechodu cez Strednú Ameriku poškodiť významnú produkciu kávy a ďalšie poľnohospodárske sektory.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies