Hurikán Florence sa blíži k pevnine: Bez elektriny je vyše 80-tisíc ľudí

NETKY.SK • 14 September 2018, 08:48 • 2 min
Hurikán Florence sa blíži k pevnine: Bez elektriny je vyše 80-tisíc ľudí

WASHINGTON - Silný vietor sprevádzajúci hurikán Florence zasiahol v piatok bariérové ostrovy Outer Banks, blížiac sa k americkému štátu Severná Karolína.

slovakia

left justify in out

Oko hurikánu sa nachádzalo približne 55 kilometrov od prístavného mesta Wilmington v Severnej Karolíne, uviedlo v piatkovom vyhlásení americké Národné stredisko pre hurikány (NHC) so sídlom v Miami. Bez elektriny už v oblasti zostalo viac než 80.000 ľudí a ďalších 12.000 obyvateľov sa nachádza v dočasných prístreškoch.

 

Florence vo štvrtok zoslabol na hurikán prvej kategórie s vetrom dosahujúcim maximálnu rýchlosť 150 kilometrov za hodinu. Stredisko však ponechalo v platnosti varovanie pred život ohrozujúcimi vlnami, silným vetrom a povodňami.

 

Miestne úrady naďalej vyzývajú zhruba 1,7 milióna obyvateľov žijúcich v povinných evakuačných zónach v Severnej a Južnej Karolíne a vo Virgínii, aby z oblasti urýchlene odišli. Doposiaľ nie je známe, koľko obyvateľov výzvy poslúchlo.

 

Úrady tiež upozornili, že už dostali správy o vyvrátených stromoch, a vyzvali obyvateľov, ktorí neplánujú oblasť opustiť, aby nevychádzali zo svojich domov a prespávali v čo najnižšie položených miestnostiach.

 

Ľudia, ktorí sa rozhodli, že výzvam na povinnú evakuáciu sa nepodriadia, boli informovaní, že záchranné zložky sa k nim počas búrky nebudú môcť dostať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies