Hudec s Guľom vyzdvihli zodpovedný výkon, v osemfinále chcú Nemcov

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:42 • 2 min
Hudec s Guľom vyzdvihli zodpovedný výkon, v osemfinále chcú Nemcov

BRATISLAVA - Dôležitá remíza s Anglickom a vysoká pravdepodobnosť postupu do osemfinále ME nezostali bez odozvy ani u osobností slovenského futbalu. Tréneri Adrián Guľa a Ladislav Hudec vyzdvihli odhodlaný výkon proti favoritovi. V prípade účasti vo vyraďovačke by si za súpera želali skôr Nemecko ako Španielsko.

slovakia

left justify in out

Bod za remízu proti Albiónu je o to cennejší, že súper mal viac z hry a brankár Matúš Kozáčik musel riešiť viacero zložitých situácií. "Videli sme, čo znamená anglická liga. Niekedy sa nám možno zdá, že tie zápasy nie sú až také kvalitné, ale v skutočnosti je tam vždy vysoké nasadenie a vynikajúce ovládanie lopty. Kvalita nášho súpera spôsobila, že sme boli veľmi stiahnutí vzadu. Chceli sme hrať na brejky, ale všetci sme videli, že sme sa do nich dostávali iba veľmi zriedkavo. To svedčí o tom, že sila hráčov, ktorí hrajú anglickú ligu, je obrovská," uviedol pre TASR Hudec.

 

Podobnú myšlienku vyjadril aj bývalý reprezentant Igor Žofčák, ktorý výkon v treťom zápase Slovákov na ME hodnotil pozitívne. "Možno sme očakávali väčšiu ofenzívnu aktivitu od nášho tímu, ale Angličania ukázali veľkú kvalitu. Bolo cítiť, že ideme do zápasu s cieľom neprehrať. Bod s Anglickom je však vždy cenný," poznamenal Žofčák.

 

"Slovenskú" B-skupinu napokon so šiestimi bodmi vyhral Wales, Angličania s piatimi bodmi obsadili druhú priečku. Slovenský tím ešte musí sledovať vývoj v ostatných skupinách. Do osemfinále zo šiestich skupín postúpia štyri najlepšie tímy z tretích miest. "Už pred ME sme hovorili, že štyri body by na postup mohli stačiť. Bola by to veľmi zlá zhoda výsledkov, keby sa nám za súčasnej situácie postup nepodaril. Musíme si vážiť, že z tejto skupiny postúpime ďalej. Wales nemá také meno, ale má hráčov svetového rangu ako Bale, Ramsey a ďalší, ktorí hrajú silnú anglickú ligu. Je prekvapenie, že sú v našej skupine prví, keďže každý čakal, že Angličania vyhrajú skupinu," dodal Hudec.

 

V podobnej situácii, so štyrmi bodmi na konte, sa Slovensku podaril postup aj na MS 2010 v JAR. Slováci začali ME prehrou s Walesom (1:2), ktorá naštrbila optimistické predpoklady počítajúce s postupom z prvých dvoch miest. "Mrzí nás prehra s Walesom, ale teraz vidíme, že tento tím vyhral našu skupinu. Čakali sme, že tohto súpera zdoláme. Hrali sme však to, na čo sme mali. Je dobré, že sa do ďalšej fázy neprenášajú karty. Ak naozaj postúpime, tak v ďalšej fáze môžeme hrať uvoľnenejšie a nie tak hlboko stiahnutí. V zápase s Anglickom išlo vyslovene o získanie bodu a tomu bola podriadená taktika," uviedol Hudec.

 

V prípade, že sa postup stane realitou, najbližším súperom Slovenska bude s veľkou pravdepodobnosťou jeden z dvojice Španielsko, Nemecko. Na oboch súperov majú slovenskí futbalisti príjemné spomienky. Španielov dokázali zdolať v pamätnom kvalifikačnom zápase v septembri 2014, úradujúcich majstrov sveta Nemcov pokorili pár dní pred ME. "Radšej Nemecko. Vyberať si síce nemôžeme, záleží to od výsledkov ostatných zápasov, ale keď mám vysloviť želanie, tak si prajem skôr Nemcov," prezradil Hudec.

 

Aj Adrián Guľa by si vybral rovnakého súpera: "Bolo by zaujímavé ich vidieť znovu proti nám. Zdolali sme ich v prípravnom zápase a myslím si, že veľmi nepočítali s tým, že by sa s nami mohli znovu stretnúť."

 

Žilinský tréner výkony Slovenska na ME pozorne sleduje, v kádri Jána Kozáka je viacero hráčov, ktorých Guľa dôverne pozná. "Na všetkých hráčoch je vidieť veľké úsilie, odhodlanosť a kvalitnú defenzívnu činnosť. Tú podporujú špičkoví hráči Pekarík, Škrtel, Ďurica a Hubočan, k tomu pridávame genialitu Kucku, Hamšíka a Weissa. Skvelé výkony a futbalová genialita týchto hráčov nás dostala do situácie, že máme veľkú šancu postúpiť. Veľmi dobre zapadol do tímu Ondrej Duda, ktorý je mladý hráč a dostával príležitosť už v kvalifikácii. Teraz sa chopil šance a bol zaujímavým ohnivkom v kolektívnom výkone."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies