Hudák: Iránci oceňujú, že Slovensko je automobilová mocnosť

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 13:56 • 2 min
Hudák: Iránci oceňujú, že Slovensko je automobilová mocnosť

BRATISLAVA - Iránci podľa ministra hospodárstva SR Vazila Hudáka oceňujú, že Slovensko je automobilová mocnosť.

slovakia

left justify in out

"Irán chce budovať svoj vlastný automobilový priemysel, takže vidí možnosť spolupráce s našimi dodávateľmi komponentov," uviedol Hudák dnes na margo zahraničnej cesty, ktorú začiatkom týždňa absolvoval v Iráne so slovenskými podnikateľmi, predstaviteľmi bánk a zástupcami Eximbanky i Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).

 

"V Iráne sme hovorili o konkrétnych spoločných projektoch. Ide predovšetkým o oblasť energetiky: Iráncov zaujímajú najmä naše skúsenosti z oblasti jadrovej energetiky, ale aj spolupráca pri výstavbe zásobníkov pre plyn a naftu, či pri výstavbe transportných trás pre plyn a ropu. Hovorili sme aj o možnostiach spolupráce v oblasti automobilového priemyslu," priblížil.

 

Slovenská delegácia podľa ministra v Iráne rokovala aj o možnostiach dodávok traktorov pre iránske poľnohospodárstvo. "Hovoríme o rozsahu dodávok za niekoľko desiatok až stoviek miliónov eur," spresnil.

 

Banky v Iráne vzhľadom na trvanie protiiránskych sankcií sa podľa neho len učia pracovať v modernom, štandardnom režime. "Verím, že do troch až šiestich mesiacov sa uzatvoria už prvé komerčné projekty," dodal Hudák.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies