V bratislavskej zoo zomrela biela tigrica Shilang, mala takmer 18 rokov

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 16:15 • 2 min
V bratislavskej zoo zomrela biela tigrica Shilang, mala takmer 18 rokov

BRATISLAVA - V bratislavskej zoologickej záhrade v pondelok zomrela biela tigrica Shilang. Podstúpila eutanáziu. Mala takmer 18 rokov a dlhší čas trpela bolesťami. Patrila k ikonickým zvieratám záhrady. Informovala o tom hovorkyňa zoo Slavomíra Šindelářová.

slovakia

left justify in out

Zviera dlhší čas trpelo bolesťami, na ktoré nestačili ani silné lieky. "Jeho zdravotný stav intenzívne sledovali veterinári, ktorí rozhodli, že eutanázia je nevyhnutná," uviedli z bratislavskej zoo. Tigrica mala ochorenie obličiek a tiež artrózu, ktorá jej stále viac komplikovala pohyb. Napriek liečbe sa jej stav nezlepšoval. "Posledné dva týždne sme pozorovali, že sa jej stav zhoršil. Každým dňom chradla viac a viac," dodala chovateľka.

 

Shilang sa narodila v roku 2005 vo francúzskej Zoo Cerza – Lisieux. Do Bratislavy prišla ako ročné mláďa. Na svet za svoj život priviedla desať mláďat, ktoré putovali do ďalších zoologických záhrad. Zoo Bratislava viac neplánuje chovať biele tigre. Argumentuje tým, že ich chov ukončujú mnohé zoologické záhrady, keďže táto šelma nie je pôvodné zviera. Genetická informácia bieleho tigra, ako podotkla, bola umelo vyšľachtená pre potešenie ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona