Hrôza na Deň sv. Valentína: Kanadská polícia zabránila masovej streľbe!

NETKY.SK • 14 Február 2015, 06:50 • 2 min
Hrôza na Deň sv. Valentína: Kanadská polícia zabránila masovej streľbe!

TORONTO - Kanadská polícia včas zabránila masovej streľbe, ktorú jej strojcovia naplánovali práve na dnes, keď si ľudia pripomínajú sviatok zaľúbených, Deň sv. Valentína. Útok sa mal odohrať v Halifaxe v kanadskej provincii Nové Škótsko.

slovakia

left justify in out

Podľa orgánov činných v trestnom konaní sa počas policajnej operácie podarilo zatknúť troch ľudí podozrivých z terorizmu: 23-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 20 a 17 rokov. 
      

Štvrtého podozrivého - 19-ročného mladíka - polícia našla už mŕtveho, keď ho prišla zatknúť do jeho bydliska. Hlavnou podozrivou je žena, pochádzajúca z amerického štátu Illinois, ktorú polícia zadržala na letisku v Halifaxe. Žena sa k plánovaniu útoku priznala. Ukázalo sa, že si vopred pripravila sériu vyhlásení, ktoré sa mali na Twitteri objaviť po jej smrti. 
      

Druhým hlavným podozrivým je 19-ročný muž z Timberlea v Novom Škótsku. Obaja mali prístup k zbraniam. V prípade zvyšných dvoch mužov polícia určuje, aký bol ich prípadný podiel na príprave útoku.

 


      

Útočníci mali v pláne ísť dnes v Halifaxe na jedno z miest s veľkou koncentráciou ľudí - podľa agentúry Reuters malo ísť o jedno z nákupných centier, spustiť tam bezhlavú paľbu a potom spáchať samovraždu. Motív plánovaného činu polícia zatiaľ nepozná. Podľa médií odvolávajúcich sa na policajné zdroje nemalo ísť o teroristický útok.
      

Polícia spresnila, že dolapila všetkých potenciálnych páchateľov a tým zlikvidovala aj hrozbu útoku. Uviedla, že nateraz nepátra po žiadnych ďalších podozrivých.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies