Hroššo sa už teraz teší na ďalšiu sezónu a účinkovanie v EL

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 16:04 • 2 min
Hroššo sa už teraz teší na ďalšiu sezónu a účinkovanie v EL

LIBEREC - Na tom, že český futbalový klub Slovan Liberec sa tretíkrát po sebe prebojoval do pohárovej Európy, má nemalý podiel aj slovenský brankár Lukáš Hroššo.

slovakia

left justify in out

Severočesi si víťazstvom na pôde pražskej Dukly v minulotýždňovom predposlednom kole Gambrinus ligy zaistili štvrtú priečku znamenajúcu účasť v 2. predkole Európskej ligy 2014/2015. Lukáš Hroššo podal v bránke Liberca výborný výkon a odmenou zaň mu nebolo len čisté konto, ale aj pochvalné ohlasy po zápase.

 

"Všetci v klube sme nesmierne šťastní, že sme splnili cieľ, ktorý sme si dali, a opäť vybojovali miestenku v európskej pohárovej súťaži," povedal Hroššo pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency. Slovan Liberec sa v ročníku 2013/2014 dostal až do šestnásťfinále kontinentálneho pohára číslo dva. V ňom stroskotal na holandskom AZ Alkmaar (0:1 doma, 1:1 vonku). "Bolo to niečo úžasné, cez kvalitné tímy sme sa prebojovali najprv do skupiny Európskej ligy a neskôr aj do play-off. Naša cesta sa skončila na Alkmaare, i keď nemusela, pretože doteraz si pamätáme, ako nám neboli priznané dva pokutové kopy, takže nechýbalo veľa a mohli sme sa dostať ešte ďalej," zaspomínal si urastený brankár, ktorý v končiacej sa sezóne nastúpil za Liberec dovedna 12-krát, z toho štyrikrát v EL s bilanciou 1-3-0. 

 

V najvyššej českej súťaži zostáva do konca záverečné kolo, no výsledky z neho nebudú mať vplyv na rozdelenie pohárových miesteniek. "Bola to nesmierne náročná sezóna. Už teraz sa však teším na tú ďalšiu a na nové výzvy," dodal Hroššo. 

Vďaka dobrému koeficientu bude Slovan Liberec v bojoch o skupinovú fázu Európskej ligy vždy nasadeným tímom. Súpera v 2. predkole mu určí žreb, ktorý je na programe v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone 23. júna 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies