Hromadného zoskoku 1000 vojakov sa zúčastnilo aj 200 parašutistov z ČR

NETKY.SK • 22 September 2018, 12:16 • 2 min
Hromadného zoskoku 1000 vojakov sa zúčastnilo aj 200 parašutistov z ČR

PRAHA/BERLÍN - Okolo 6000 vojakov sa zúčastňuje v americkom výcvikovom centre v Nemecku na medzinárodnom cvičení s názvom Saber Junction 2018.

slovakia

left justify in out

V jeho rámci došlo k hromadnému zoskoku takmer 1000 výsadkárov naraz, ktorého sa zúčastnilo aj takmer 200 českých parašutistov zo 43. výsadkového práporu v Chrudime, napísala v sobotu webová stránka Českého rozhlasu.

 

Podľa veliteľa chrudimských výsadkárov Jiřího Adamca išlo o cennú skúsenosť. "Naši výsadkári v sile jednej roty sa v týchto dňoch zúčastňujú certifikačného cvičenia americkej výsadkovej brigády. Sú súčasťou 91. prieskumného práporu a plnia tu celé spektrum operácií v rámci daného scenára v konflikte strednej intenzity," popísal pre iROZHLAS.cz podplukovník Adamec.

 

Hromadný zoskok takmer tisícky výsadkárov sa konal podvečer, teda za nižšej viditeľnosti. Českí parašutisti skákali z výšky 250 metrov z amerických lietadiel C-130 Hercules a C-17 Globemaster.

 

Českí vojaci budú v nemeckom Hohenfelse plniť svoje úlohy až do 1. októbra. Chrudimskí parašutisti sú podľa hovorkyne českej armády Jany Deckerovej považovaní za špičku výsadkových jednotiek v Európe, poznamenáva Český rozhlas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies