Slovenský reprezentant Hancko prestúpil do Feyenoordu Rotterdam

NETKY.SK • 23 August 2022, 09:30 • 2 min
Slovenský reprezentant Hancko prestúpil do Feyenoordu Rotterdam

Ďalší slovenský futbalista si zahrá v prestížnej európskej lige. Sparta Praha sa s Feyenoordom Rotterdam dohodla na prestupe obrancu Dávida Hancka, za ktorého zinkasuje viac ako 8 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný zadák podpísal v novom pôsobisku zmluvu do roku 2026, Feyenoord o tom informoval na svojom webe. Sparta tak stráca kľúčového hráča, ktorý bol oporou zadných radov. Hancko prišiel na Letnú v roku 2019 z Fiorentiny na hosťovanie s opciou, ktoré česká strana najskôr predĺžila o rok, pričom minulý rok dotiahla trvalý prestup. Stopér či ľavý bek bol neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy, v tejto sezóne dokonca po zranení Ladislava Krejčího ml. vykonával funkciu kapitána. Za Spartu odohral 102 súťažných zápasov a strelil 20 gólov.

 

 

O Hanckovom odchode sa špekulovalo dlhšiu dobu. Sparta najskôr pôvodné ponuky odmietala, po zvýšení čiastky ale napokon vedenie klubu zmenilo názor. Hancko chýbal už vo víkendovom ligovom zápase v Mladej Boleslavi, ktoré pražský gigant ovládol v pomere 3:1.

 

 

„Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová, pretože to bolo najťažšie rozhodnutie v mojej kariére. Ale nastal čas posunúť sa ďalej. Viem, že bez mojich spoluhráčov, trénerov, fanúšikov a všetkých ľudí v Sparte by nebolo možné, aby sa to stalo. Preto chcem všetkým poďakovať,“ uviedol Hancko na sociálnych sieťach.

 

„Stal som sa tu lepším futbalistom, ale myslím, že aj človekom. Sparta mi navždy prirástla k srdcu, budem naďalej jej najväčším fanúšikom a prajem jej len to najlepšie. Verím, že sa naše cesty raz opäť spoja.“

 

 

Odchovanec Žiliny sa na novú výzvu veľmi teší. Feyenoord je totiž spolu s Ajaxom Amsterdam a PSV Eindhoven holandským gigantom, v minulej sezóne navyše vyradil v štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy Slaviu Praha a prebojoval sa až do finále, kde nestačil na AS Rím. V uplynulom ročníku najvyššej holandskej súťaže obsadil 3. miesto.

 

„Záujem Feyenoordu už nejaký čas pretrváva, a tak som rád, že sa kluby dohodli. Som presvedčený, že je ten správny čas, aby som urobil tento krok. Celú prípravu a prvé zápasy v sezóne som strávil so Spartou, takže som pripravený a teším sa, že sa čoskoro zapojím,“ dodal slovenský reprezentant.

 

 

Sparta bola na odchod svojej opory pripravená. „Obdržali sme na Dávida veľmi vysokú ponuku, ktorej sa ťažko odoláva. Záujemcov o jeho služby postupne pribúdalo. Dávid sa postupne vypracoval na kľúčového hráča, začínal u nás štvrtú sezónu. Takto hovorím s hráčmi, aby dali klubu dobré štyri roky, vypracovali sa a mali ambíciu ísť ďalej. V Sparte chceme mať hladných futbalistov,“ prezradil športový riaditeľ Tomáš Rosický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona