Hrdinský Gruzínec Kankava prestúpil do Reims

NETKY.SK • 17 August 2015, 11:35 • 2 min
Hrdinský Gruzínec Kankava prestúpil do Reims

PARÍŽ - Gruzínsky futbalový reprezentant Jaba Kankava sa stal novou posilou účastníka najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1 Stade de Reims.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar prestúpil z ukrajinského Dnipra Dnipropetrovsk. Ako informoval portál transfermarketweb.com, Kankava podpísal s novým zamestnávateľom trojročný kontrakt s možnosťou predĺženia spolupráce o ďalších dvanásť mesiacov. Kankava bol hráčom Dnipra od roku 2007, v období 2010-2012 hosťoval v tíme Kryvbas Krivoj Rog. V ostatnej sezóne sa v drese tímu z Dnipropetrovska predstavil vo finále Európskej ligy.

 

Rodák z Tbilisi sa do povedomia futbalovej verejnosti zapísal hrdinským činom v marci 2014 počas ligového zápasu proti Dynamu Kyjev, keď po súboji s brankárom Dnipra Denisom Bojkom zostal bezvládne ležať na zemi Kyjevčan Oleg Gusev. Ukrajinskému reprezentantovi pri páde na zem zapadol jazyk. Situáciu duchaprítomne vyhodnotil práve Jaba Kankava, ktorý Gusevovi okamžite začal pomáhať a snažil sa mu spriechodniť dýchacie cesty. Ku Gruzíncovi sa následne pridali aj ďalší hráči a lekárske štáby. Po niekoľkých minútach bol Gusev schopný vstať a odviezli ho do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies