Hrbatého emotívna rozlúčka s Turkami, želá si zápas so Slovenskom

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 13:37 • 2 min
Hrbatého emotívna rozlúčka s Turkami, želá si zápas so Slovenskom

BRATISLAVA - Turecká misia slovenského daviscupového rekordéra Dominika Hrbatého sa skončila, tenistom z krajiny polmesiaca naďalej bude držať palce.

slovakia

left justify in out

"Keď som prvý raz prišiel do Turecka, nevedel som, čo čakať. Našiel som však skupinu skvelých ľudí s velikánskym srdcom! Chalani, vždy som pociťoval hrdosť na všetko, čo ste v daviscupových zápasoch podosahovali a ako ste bojovali za svoju krajinu," obrátil sa Športovec roka 2005 v SR na facebooku na svojich zahraničných zverencov, už iba bývalých.

"Nie som síce Turek, ale sústavne som sa vám kompletne odovzdával! Hrdo som skandoval ´Turecko, Turecko, Turecko´, lebo ste sa stali mojimi kamarátmi a tureckou rodinou. Tie tri roky ma napĺňali pocitom, akoby som stále stál na kurte, boli sme jednotní. Každému z vás ďakujem za tie okamihy. Nikdy by som nepredpokladal, že boj za inú krajinu mi dodá toľko pôžitku a vášne. Bola to vaša zásluha. Bolo to vďaka hráčom a ľuďom v tíme, ktorí utvorili takúto atmosféru. Strážte to si a chráňte, pretože to nie je bežná vec. Je pred vami úloha rozvíjať to a pracovať na tom tak, ako to robíte so samotným tenisom a renkingom. Najmä v Davis Cupe je to najvzácnejší a najhodnotnejší aspekt," zdôraznil 39-ročný Bratislavčan.

Turci sa 7. - 9. apríla na antuke vonku v Antalyi stretnú so Švédmi v 2. kole trojkolovej II. skupiny euroafrickej zóny DP 2017. "Môj kontrakt na tri roky s Tureckou tenisovou federáciou uplynul a mrzí ma, že nebudem pri tom. Želám vám všetko dobré na ten zápas. Viem, že nakopete nejaké zadky a napíšete históriu. Zároveň verím, že tento rok postúpite a splníte môj sen v podobe budúcoročného duelu so Slovenskom. Zabojujte z celého srdca. ´Let´s go, Turkey, let´s go!" napísal niekdajší 12. muž singlového renkingu.

Člen Siene slávy Slovenského tenisového zväzu (STZ) Hrbatý sa v minulosti okrem postupu SR do finále Davisovho pohára 2005 podieľal na triumfe na düsseldorfskom ATP World Team Cupe 2000 mužov a dvakrát na Hopman Cupe miešaných tímov v Perthe (2005, 2009).

Semifinalista Roland Garros 1999 Hrbatý 13. marca z West Palm Beach na Floride pre SITA prezradil, že od 1. marca je na voľnej nohe. TTF pomáhal od novembra 2013. "Momentálne nič konkrétne nemám, venujem sa rodine a rozmýšľam, do čoho sa pustím. Netlačím na pílu, nesilím to. Uvažujem aj nad tým, že by som začal s niečím vlastným, sondujem si možnosti.

 

Bol by to projekt pre 5-6 detí v jednotnom veku okolo 13-14 alebo 15-16 rokov s ešte jedným veľmi kvalitným trénerom, fyzioterapeutom, kondičným koučom. Mnohé som si vyskúšal v Turecku, dobre sa to tam rozbehlo. Všetko by muselo byť na top úrovni, tak som na to bol zvyknutý počas svojej kariéry. Nemalo by zmysel púšťať sa do niečoho polovičatého," zdôraznil Hrbatý. V decembri sa dohodol so STZ, že tento rok povedie dva týždňové kempy reprezentantov Slovenska do 14 a do 16 rokov: "V lete sa pôjdem pozrieť na majstrovstvá Slovenska príslušných vekových kategórií, tie kempy sú naplánované až na jesenné a zimné obdobie."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies