Nový dizajn a oprava funkčnosti! Mesto Bratislava má novú webovú stránku

NETKY.SK • 13 August 2022, 18:00 • 2 min
Nový dizajn a oprava funkčnosti! Mesto Bratislava má novú webovú stránku

BRATISLAVA – Mesto Bratislava má novú webstránku. Doterajšia bola podľa magistrátu už užívateľsky "nepríjemná" a narazila na svoj technologický limit. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Používateľský prieskum k digitálnym službám mesta v roku 2020 podľa magistrátu potvrdil zásadné problémy pri používaní webu mesta. Boli nimi napríklad nefungujúce vyhľadávanie, nevhodná mapa stránky, neprístupnosť, ťažká orientácia v obsahu či úplná absencia cudzojazyčnej verzie, aspoň v anglickom jazyku.

 

img

 

„Hlavným cieľom bolo vytvoriť web s dôrazom na jednoduchosť používania, funkčné vyhľadávanie a zároveň ho pripraviť na integráciu elektronických služieb, aby sa stali prirodzenou súčasťou webovej stránky,“ uviedlo hlavné mesto.

 

Aktuálna webová stránka sa skladá z 359 podstránok v jednom jazyku. Jednotlivé prvky webu boli overené a testované s rôznymi skupinami obyvateľov Bratislavy. Nová stránka má tiež plnohodnotnú jazykovú mutáciu v anglickom jazyku. Vznikli taktiež technologické riešenia, ktoré sú plne vo vlastníctve mesta, postavené na otvorených technológiách a umožňujú ďalší rozvoj.

 

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Tak tento sa im vydaril! Nový model telefónu prekvapí dizajnom aj menom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies