Hrádecký si v Prahe precvičí slovenčinu

NETKY.SK • 28 Január 2016, 13:27 • 2 min
Hrádecký si v Prahe precvičí slovenčinu

PRAHA - Futbalista Tomáš Hrádecký nie je typický Fín, veď v spomenutom odvetví i hokeji podporuje Slovensko.

slovakia

left justify in out

"Na 60 percent som Fín, na 40 Slovák, ale fínčina je môj materinský jazyk," povedal 23-ročný defenzívny stredopoliar v rozhovore pre server iDnes.cz. S rodičmi doma v Turku hovorí slovenčinou. Tú si precvičí aj vo svojom novom pôsobisku, v januári uspel na skúške a podpísal zmluvu do leta 2018 s českým prvoligovým klubom Bohemians 1905 Praha: "Chcem sa potrénovať v slovenčine, teraz ju budem potrebovať viac."

 

Tomáš Hrádecký má dvoch bratov - o tri roky staršieho reprezentačného brankára a gólmana nemeckého Eintrachtu Frankfurt Lukáša a 20-ročného Mateja, ktorý je záložníkom TPS Turku. Otec Vladimír pochádza z Bratislavy, hral volejbal, do Fínska s rodinou odišiel, keď mal najstarší z troch synov jeden rok: "Neviem, prečo sa usadil práve vo Fínsku. Neznášam zimu, neviem ani lyžovať."

 

Aj keď by teoreticky ešte mohol hrať za Slovensko, rád by sa stretol so súrodencami v najcennejšom drese "Suomi". "Bolo by to pekné, keby sme za národný tím nastúpili všetci traja. Je to môj cieľ, môže sa to stať. Všetko robím naplno a verím, že sa mi to zúročí," pokračoval na iDnes.cz T. Hrádecký. Pod Tatrami má časť rodiny, občas sa tam zájde pozrieť. Kvôli staršiemu Lukášovi však musí meniť svoje fanúšikovské návyky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies