Hráči privítali ukončenie lockoutu s nadšením, Giroux: "Nádherný deň"

NETKY.SK • 7 Január 2013, 08:32 • 2 min
Hráči privítali ukončenie lockoutu s nadšením, Giroux: "Nádherný deň"

Hráči privítali ukončenie lockoutu s nadšením, Giroux: "Nádherný deň"

slovakia

left justify in out

imgHokejisti zo zámorskej NHL privítali ukončenie lockoutu s nadšením. Hoci hráči musia novú kolektívnu zmluvu najprv svojím hlasovaním "odklepnúť", všeobecne sa očakáva, že tento krok bude už len formalitou a skrátená sezóna čoskoro odštartuje.
      "Čakali sme na tento deň dlho. Som rád, že je to za nami," povedal pre české médiá útočník Philadelphie Jakub Voráček, ktorý počas výluky v zámorskej profilige posilnil účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Praha.
      Po dlhých 113 dňoch sa vedenie NHL v nedeľu ráno dohodlo s hráčskou asociáciou NHLPA na zmluve prijateľnej pre obe strany. "Je to nádherný deň pre hokej," napísal v nedeľu Voráčkov spoluhráč z Philadelphie Claude Giroux na svojom twitterovom profile. "Už sa nevieme dočkať štartu nového ročníka. Boli to dlhé štyri mesiace," vyhlásil ďalší hráč "letcov", fínsky obranca Kimmo Timonen.
      Fanúšikovia sa tak konečne môžu sústrediť na dianie na ľade a nie na výsledky rozhovorov z rokovacích sál. Pravda, lockout si vybral svoju daň. Vedenie ligy muselo zrušiť prestížny novoročný zápas pod holým nebom Winter Classic i Zápas hviezd NHL.
      "Som skutočne šťastný, že sme dosiahli dohodu. Vraciame sa k hokeju a to je vzrušujúci pocit," uviedol pre Pittsburgh Tribune-Review kapitán Penguins a jedna z najväčších hviezd súťaže Sidney Crosby, ktorý si počas lockoutu nehľadal dočasné pôsobisko.
      Brány severoamerických štadiónov sa tak čoskoro znovu otvoria a hokejoví priaznivci sa budú môcť vrátiť na tribúny, aby podporili svoje obľúbené tímy. Podľa bývalého hráča NHL Jeremyho Roenicka by však predstavitelia ligy i hráčskej únie mali porozmýšľať o nejakej forme kompenzácie pre fanúšikov. "Čo spravia NHL a NHLPA pre to, aby získali naspäť priazeň fanúšikov? Tí si určite niečo zaslúžia za štvormesačné muky," uviedol Roenick na sociálnej sieti Twitter.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies