Hráči a majitelia sa snažia obnoviť zaseknuté rokovania

NETKY.SK • 10 December 2012, 13:32 • 2 min
Hráči a majitelia sa snažia obnoviť zaseknuté rokovania

Hráči a majitelia sa snažia obnoviť zaseknuté rokovania - Hokej Majitelia klubov zámorskej NHL a hokejisti združení v hráčskej asociácii NHLPA by radi čím skôr obnovili rokovania o novej kolektívnej zmluve. Zástupca komisára profiligy Bill Daly a právnik

slovakia

left justify in out

imgMajitelia klubov zámorskej NHL a hokejisti združení v hráčskej asociácii NHLPA by radi čím skôr obnovili rokovania o novej kolektívnej zmluve. Zástupca komisára profiligy Bill Daly a právnik hráčskej únie Steve Fehr boli síce počas víkendu v kontakte, no žiadne ďalšie oficiálne rozhovory zatiaľ nie sú v pláne. Naopak, predpokladá sa, že vedenie súťaže v pondelok zruší ďalšie zápasy naplánované na obdobie po 14. decembri.
      Po minulotýždňovom krachu momentálne strany hľadajú cestu k ďalšej konverzácii. "Komunikovali sme spolu cez víkend. Je tu snaha obnoviť rokovania, ale zatiaľ nemáme stanovený žiadny termín stretnutia," odkázal Daly v nedeľu e-mailom agentúre AP.
      Nádej na rýchle ukončenie lockoutu sa rozplynula minulý týždeň, keď po niekoľkodňových rozhovoroch neprišli strany k zhode v kľúčových otázkach. NHL je vo výluke od 15. septembra a prišla už o viac než tretinu sezóny. Odbory s klubmi nevedia nájsť dohodu najmä v záležitostiach týkajúcich sa hráčskych zmlúv a rozdelení výnosov, ktoré v minulej sezóne činili 3,3 miliardy dolárov. Majitelia chcú okamžité zníženie podielu hokejistov zo súčasných 57 percent na 50, NHLPA sa snaží presadiť, aby k rovnomernému rozdeleniu prišlo postupnou cestou. Čas k urovnaniu sporu sa však nebezpečne skracuje, vo štvrtok Bettman vyhlásil, že nepovolí sezónu kratšiu než 48 zápasov, čo bola dĺžka základnej časti skráteného ročníka 1994/95. Vtedy sa výluka skončila v januári.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies