Hráč univerzitného tímu knokautoval rozhodcu, dostal doživotný dištanc

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 14:49 • 2 min
Hráč univerzitného tímu knokautoval rozhodcu, dostal doživotný dištanc

OTTAWA - Hokejista Brett Cook z univerzitného tímu z Nipissingu v kanadskej provincii Ontário si už vo svojej súťaži nikdy nezahrá. V semifinálovom zápase Ontario University Athletics (OUA) proti tímu Trois-Rivieres Patriotes (3:8) knokautoval rozhodcu, za čo dostal od vedenia súťaže doživotný zákaz činnosti.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný obranca sa v tretej tretine pobil s jedným z hráčov súpera, za čo dostal trest do konca stretnutia. Cook sa nechcel zmieriť s tým, že ho čiarový arbiter Nicolas Piché odvádza na striedačku a tak mužovi v pruhovanom zasadil úder päsťou. Rozhodca padol na kolená, pričom sa stále držal hráča, ktorý ho chvíľu ťahal za sebou po ľade.

Verdikt univerzitnej ligy bol podľa zámorských médií neúprosný. "Brett Cook dostal zákaz činnosti v OUA do konca svojej kariéry," uviedla vo svojom oficiálnom stanovisku.

Pritom rodák z Ontária nikdy nepatril medzi "zlých mužov", jeho sezónny počet trestných minút väčšinou nepresahoval počas zápasov, v ktorých nastúpil. Teraz ale situáciu neodhadol.

Cook sa za svoje správanie dodatočne ospravedlnil. "To, čo som urobil, bolo jednoducho zlé. Moje konanie bolo neakceptovateľné a beriem zaň plnú zodpovednosť. Moji spoluhráči, tréneri i ja sme radi, že pán Piché neutrpel žiadne zranenie. Za svoj čin sa hlboko ospravedlňujem, je mi ľúto, že som poškvrnil povesť mojej univerzity, súťaže i celého hokeja. V plnej miere akceptujem trest, ktorý mi určilo vedenie súťaže," uviedol hráč, ktorý v minulosti pôsobil aj v kanadskej juniorke v Ontario Hockey League.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies