HP kúpi od Samsungu divíziu tlačiarní za viac ako miliardu dolárov

NETKY.SK • 12 September 2016, 16:58 • 2 min
HP kúpi od Samsungu divíziu tlačiarní za viac ako miliardu dolárov

NEW YORK - Americký výrobca počítačov Hewlett-Packard (HP) sa dohodol s juhokórejským koncernom Samsung Electronics na kúpe jeho divízie tlačiarní za 1,05 miliardy USD (931,84 milióna eur). Informovali o tom agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Obe firmy chcú transakciu dokončiť ešte v tomto roku. Pre HP je to najväčšia akvizícia v segmente tlačiarní, ktorá má firme pomôcť dosiahnuť rast v tomto odvetví a upevniť pozíciu na trhu. A Samsung chce zase urýchliť reštrukturalizáciu v čase, keď dochádza k odovzdávaniu moci v zakladateľskej rodine Leeovcov.

 

Lee Čä-jong, podpredseda predstavenstva a jediný syn chorého predsedu spoločnosti Lee Kchun-heea, bol dnes nominovaný na člena správnej rady. Divízia tlačiarní koncernu Samsung vlastní veľké množstvo patentov a HP umožní prejsť od tradičných k multifunkčným tlačiarňam. Táto divízia má 6500 zamestnancov a jej tržby vlani dosiahli 2 bilióny wonov (1,61 miliardy eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies