Hossov šiesty gól, Handzuš asistoval, Gáborík premenil rozhodujúci nájazd

NETKY.SK • 4 November 2011, 23:38 • 2 min
Hossov šiesty gól, Handzuš asistoval, Gáborík premenil rozhodujúci nájazd

Hossov šiesty gól, Handzuš asistoval, Gáborík premenil rozhodujúci nájazd

slovakia

left justify in out

img

Z desiatich zápasov hokejovej NHL v noci na piatok sa v štyroch prípadoch rozhodlo o výsledku až po samostatných nájazdoch, pričom do spomínaného kvarteta duelov boli zainteresovaní aj Slováci.
Marián Gáborík asistoval v zápase newyorských jazdcov proti Anaheimu pri jedinom góle Rangers a keďže za hostí skóroval len Bobby Ryan, duel išiel do predĺženia. V nadstavenom čase však gól nepadol a tak prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých vyhrali Rangers 2:1, keď rozhodujúci samostatný nájazd premenil v tretej sérii práve "snajper" Gáborík. "Gabyho" vyhlásili v Madison Square Garden za tretiu hviezdu zápasu. Slovenský káčer Ľubomír Višňovský patril s 25 odohranými minútami k najvyťaženejším hráčom na ľade, ale jeho aktivita vyústila len do šiestich streleckých pokusov.
Ďalší slovenský hokejista Marián Hossa zaznamenal svoj šiesty presný zásah v sezóne a prispel tak k výhre Chicaga Backhawks nad Floridou Panthers 3:2 po samostatných nájazdoch. Hossa odohral 22 minút a prezentoval sa aj piatimi strelami, no rozhodujúci nájazd premenil jeho kolega Patrick Kane. V drese panterov nastúpil aj Tomáš Kopecký, ktorý si do osobnej bilancie zaknihoval mínusový bod. 
Menší dôvod na radosť mal obranca Andrej Meszároš. Slovenský zadák si do tabuľky pravdy zapísal dva mínusové body, pričom jeho tím Philadelphia Flyers prehral doma s New Jersey Devils 3:4 po samostatných nájazdoch. V tíme letcov zaznamenal ôsmu asistenciu v sezóne Jaromír Jágr, ktorý bodoval už v šiestom zápase v rade. Rozhodujúci samostatný nájazd však premenil jeho krajan v drese "diablov" Patrik Eliáš.
Prvou asistenciou v sezóne sa prezentoval aj center Michal Handzuš. Tím slovenského hokejistu San Jose Sharks zvíťazil doma s Pittsburghom po dramatickom priebehu 4:3 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd úspešne zrealizoval "žralok" Ryane Clowe.  

výsledky:
Philadelphia - New Jersey 3:4 pp a sn, NY Islanders - Winnipeg 0:3, NY Rangers - Anaheim 2:1 pp a sn /M. Gáborík za domácich 0+1 a premenil rozhodujúci nájazd/, Columbus - Toronto 1:4, Detroit - Calgary 1:4, Florida - Chicago 2:3 pp a sn /M. Hossa za hostí 1+0/, Los Angeles - Edmonton 0:3, Phoenix - Nashville 0:3, Minnesota - Vancouver 5:1, San Jose - Pittsburgh 4:3 pp a sn /M. Handzuš za domácich 0+1/.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies