Hossa nové funkcie Švehlu a Cígera rešpektuje, no svoj postoj nezmenil

NETKY.SK • 20 August 2015, 16:56 • 2 min
Hossa nové funkcie Švehlu a Cígera rešpektuje, no svoj postoj nezmenil

TRENČÍN - Ani Marián Hossa neplánuje zmeniť svoj postoj v otázke bojkotu reprezentačných akcií po utorňajšom zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

slovakia

left justify in out

Elitný profiligový krídelník si myslí, že zvolenie Róberta Švehlu za nového generálneho manažéra reprezentácie a Zdena Cígera za jej trénera bol síce dobrý krok, no ani on neustúpi z boja o vydobytie si férovejšej voľby prezidenta strešnej organizácie slovenského hokeja.

 

Víťaz Stanleyho pohára so Chicagom, ktorý si v priebehu štvrtka a piatka tretíkrát užil oslavy zisku slávnej trofeje v Trenčíne, patril k 27 hráčom na čele bojkotu týkajúceho sa reprezentačných akcií. Národný tím preberú od 1. septembra manažér Švehla s trénerom Cígerom, ani tento fakt Hossu vo svojom presvedčení nijako neovplyvnil. "Myslím si, že títo ľudia vedia, čo majú robiť. Sú to odborníci, veď obaja hrali hokej. Vybrali si ich a ja proti týmto chalanom nemám nič, naopak, oboch ich rešpektujem. Na mojom postoji a vyhlásení, ktoré dal Michal Handzuš, sa však nič nemení. Oni sú dobrá voľba, ale pre nás hráčov sa nič nezmenilo," uviedol Hossa.

 

Švehla s Cígerom si dali za cieľ, že do 16. septembra chcú mať k dispozícii kompletný realizačný tím. Obaja sa plánujú s bojkotujúcimi hráčmi stretnúť už počas budúcotýždňovej exhibície v Trenčíne, v rámci ktorej nastúpi výber NHL proti domácej Dukle. "Nemám s tým problém vypočuť si hocikoho, či to bude Zdeno alebo Robo Švehla. Pokiaľ sa však nezmenia nejaké štruktúry v našom vedení, budem si stále stáť za svojím," dodal Hossa.

 

Výsledkom súčasnej nelichotivej situácie v slovenskom hokeji bolo zrušenie slávnostného galavečera Hokejista roka. Ocenenie za uplynulý rok získal práve Hossa, no vzhľadom na bojkot si ho neprevzal osobne a vedenie reprezentácie mu ho doručilo iným spôsobom. "Chalani si stoja za svojím a ja stojím za nimi. My chceme, aby boli voľby prezidenta SZĽH férové, iba o to nám ide," dodal odchovanec trenčianskeho hokeja.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies