Hospitalizovaný päťročný chlapček nemá ebolu

NETKY.SK • 28 Október 2014, 07:00 • 2 min
Hospitalizovaný päťročný chlapček nemá ebolu

NEW YORK - Päťročný chlapec, ktorý sa uplynulý víkend vrátil z africkej Guiney a v pondelok ho prijali do nemocnice Bellevue v New Yorku so symptómami podobnými ebole, nemá toto vysoko nákazlivé ochorenie.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na spoločné vyhlásenie zdravotníckych úradov mesta New York a nemocnice Bellevue. Prvé testy na prítomnosť vírusu ebola boli podľa vyhlásenia negatívne. Dieťa, ktoré má mierne zvýšenú teplotu, však naďalej zostane v izolácii v nemocnici Bellevue a podstúpi ďalšie testy, aby mali lekári istotu, že nie je vážne choré. Chlapec sa vrátil z Guiney s rodinou v sobotu. Na druhý deň mu bolo nevoľno, takže jeho rodičia zavolali na núdzovú linku 911. Dieťa a jeho matku následne previezli do nemocnice Bellevue na Manhattane. 

      

V pondelok sa chlapcovi, ktorý žije v newyorskej štvrti Bronx, zvýšila teplota. Jeho matka nemá žiadne zdravotné problémy. Doposiaľ najhoršia zaznamenaná epidémia eboly vypukla vlani v decembri práve v Guinei, odkiaľ sa rozšírila do susednej Libérie a Sierry Leone. Situácia v týchto troch krajinách sa neustále zhoršuje: počet nakazených rastie a vírus sa stále šíri do nových oblastí. V USA diagnostikovali ebolu štyrom ľuďom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies