Horúčavy zvýšili záujem o klimatizáciu, bazény, stany

NETKY.SK • 5 August 2013, 10:37 • 2 min
Horúčavy zvýšili záujem o klimatizáciu, bazény, stany

BRATISLAVA - Najväčší záujem počas leta na webe medzi Slovákmi vzbudili alternatívne ochladzovače - klimatizácie, ventilátory a bazény. Prezeranosť klimatizácií na webe rástla priamo úmerne s horúčavami.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s minulým rokom, keď najväčší záujem o klimatizácie bol počas prvého júlového týždňa, tento rok národ proti horúčavám začal bojovať omnoho skôr. Krivka záujmu začala rásť už od 15. júna a zvýšený dopyt po produktoch pretrval až do 25. júna. 

Druhá vlna horúčav nás zasiahla koncom júla. To sa, samozrejme, ihneď odrazilo aj na vyhľadávanosti a od 22. júla začala krivka prezeranosti kategórie klimatizácie rapídne rásť. Oproti minulému roku sme zaznamenali zmenu až o 892,95 %,“ komentuje aktuálnu situáciu Michal Král z Pricemania.sk.

Napriek tomu, že klimatizácia patrí medzi drahšie produkty, dopyt po nej je podľa Krála v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi podstatne väčší.

Zvýšený záujem na porovnávači cien, ktorý zlučuje viac než milión produktov, počas júla zaznamenali aj v kategóriách stany, hojdacie siete a bazény. Znovu sa potvrdilo, že internet úzko korešponduje s realitou. Tropické horúčavy mnohých prinútili hľadať alternatívne miesta na spanie, útočiskom sa tak stali balkóny, terasy, záhrady či voľná príroda. K tomu perfektne ladili aj hojdacie siete či stany. Prezeranosť stanov sa rapídne zvýšila aj pre letné festivaly. Najväčší slovenský festival Bažant Pohoda bol tento rok 11. - 14. júla. Pár dní pred ním zaznamenali na webe rekord návštevnosti v kategórií „stany“. Prezeranosť sa oproti júnovým číslam zvýšila viac než o 100 %. Záujem rapídne klesal v dňoch, keď sa začal festival. 

Okrem klimatizácií a stanov bol počas tohtoročného júla záujem najmä o bazény, bicykle, cestovné tašky a kufre, motorové kosačky, záhradné grily a kompletnú sekciu Dom, byt a záhrada. V priebehu najbližších dní sa očakáva zvýšený záujem o školské tašky a iné potreby do školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies