Rande vo štvorici – premiér Eduard Heger tak, ako ho nepoznáte!

NETKY.SK • 4 Júl 2022, 12:41 • 2 min
Rande vo štvorici – premiér Eduard Heger tak, ako ho nepoznáte!

KARLOVE VARY - Predseda vlády cez víkend zavítal na prestížny filmový festival. Spoločnosť mu robila nielen manželka Lucia, ale i český premiér Petr Fiala. Užili si film i politickú debatu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktuálny ročník festivalu navštívili cez víkend okrem českých i zahraničných celebrít aj známi politici. Slovenského premiéra Eduarda Hegera s manželkou Luciou do Karlových Varov pozval český predseda vlády Petr Fiala, ktorý sa zúčastnil na stretnutí s manželkou Janou. 

 

imgimg

 

Premiéri s manželkami sa tak stretli v uvoľnenom duchu a spoločne si užili nielen obed, ale i návštevu kina. Podľa Petra Fialu to bola skvelá príležitosť, ako na chvíľu zabudnúť na politiku. 

 

„Bola to prvá príležitosť, kedy sa mohli naše manželky zoznámiť a zároveň sme zašli spoločne do kina na film. Vlastne to bolo také sobotné rande v štyroch,“ uviedol Fiala na Twitteri.

 

imgimg

 

Eduard Heger strávil v Českej republike celý víkend, v nedeľu vystúpili s Petrom Fialom v programe Otázky Václava Moravce. 

 

Ako uviedol, aj toto stretnutie je jasným dôkazom toho, že puto medzi Slovenskom a Českom v EÚ je silné a naše vzájomné vzťahy sú napriek rozdeleniu stále bratské.

 

img

 

Hlavnou témou politickej nedeľnej diskusie bol summit v Madride a vstup Fínska a Švédska do NATO. Obaja predsedovia vlád sa zhodli, že aj týmto krokom sa mení svetový poriadok a potvrdzuje, že NATO je odhodlané brániť každý centimeter územia svojich členských krajín.

 

Petr Fiala počas debaty tiež oznámil, že Česko od 1. septembra dočasne pomôže Slovensku pri ochrane jeho vzdušného priestoru, kým nebude mať vlastné stíhačky, čo môže byť niekedy v roku 2024.

 

„Je to krásna správa a som vďačný,“ povedal Heger a dodal, že nielen naše krajiny, ale „aj my s Petrom sme si blízki".

 

img

 

Prečítajte si tiež: Česko pomôže Slovensku pri ochrane vzdušného priestoru

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies