Horúčavy v Indii si vyžiadali vyše 160 mŕtvych, sucho trápi 330 miliónov ľudí

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:09 • 2 min
Horúčavy v Indii si vyžiadali vyše 160 mŕtvych, sucho trápi 330 miliónov ľudí

HAJDARÁBAD - Viac než 160 mŕtvych si vyžiadali týždne úmorných horúčav na juhu a východe Indie. Podľa miestnych úradov, ktoré dnes citovala agentúra AP, tvoria väčšinu týchto obetí robotníci a roľníci v štátoch Telangána, Ándhrapradéš a Urísa, hoci na 45 stupňov Celzia vystúpili teploty aj v iných častiach krajiny.

slovakia

left justify in out

Úrady v postihnutých oblastiach distribuujú medzi obyvateľstvom zásoby vody a potravín. Mnohé školy zostávajú zatvorené a úrady vyzývajú ľudí, aby počas najhorúcejších hodín dňa nevychádzali zo svojich domovov.

 

V Indii zároveň momentálne trpí následkami sucha až 330 miliónov obyvateľov, dodáva stanica BBC. Toto množstvo sa však podľa príslušných úradov zrejme ešte zvýši. Podľa vládnych zdrojov sucho zasiahlo v celej Indii vyše 250 okresov, kde žije dovedna takmer štvrtina obyvateľov krajiny.

 

India je značne závislá od monzúnových zrážok, ktoré sú však už dva roky po sebe veľmi nevýrazné. Deväťdesiatjeden vodných nádrží v Indii je naplnených na najnižšiu úroveň za uplynulé desaťročie. Približne 85 percent pitnej vody pochádza na subkontinente z hydrologických kolektorov, ich hladina však klesá, uvádza organizácia WaterAid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies