Horskí záchranári pomáhali zranenému litovskému lyžiarovi

NETKY.SK • 1 Február 2014, 19:06 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali zranenému litovskému lyžiarovi

JASNÁ - Záchranári z Oblastného strediska (OS) Horskej záchrannej služby (HZS) Nízke Tatry dnes pomáhali 19-ročnému litovskému lyžiarovi, ktorý spadol v Školskom žľabe a vážne si poranil nohu.

slovakia

left justify in out

Záchranári ho po príchode na miesto ošetrili. „S podozrením na zlomeninu stehennej kosti zranenú nohu zafixovali do vákuovej dlahy a nabalili do vákuového matraca. Pomocou lanovej techniky lyžiara vytiahli zo žľabu a transportovali k Domu HZS v Jasnej, kde ho odovzdali privolanej posádke RZP,“ informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Lyžiarov zároveň upozornila na nedostatok snehu vo voľnom teréne mimo umelo zasnežených zjazdoviek, kde je lyžovanie značne obmedzené. „Pozor si treba dávať hlavne na kosodrevinu a skaly, ktoré nie sú dostatočne prekryté snehovou pokrývkou. Pri páde hrozia vážne zranenia, pretože snehová pokrývka je nedostatočná a lyžiar padá priamo na tvrdý podklad,“ zdôraznili horskí záchranári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies