Slovensko je solidárne. Ukrajine a Čiernej Hore darujeme desaťtisíce vakcín od AstraZeneca

NETKY.SK • 24 August 2021, 07:51 • 2 min
Slovensko je solidárne. Ukrajine a Čiernej Hore darujeme desaťtisíce vakcín od AstraZeneca

BRATISLAVA - Ide o spoločné úsilie členských krajín Európskej únie (EÚ) pomôcť tretím krajinám v boji proti pandémii nového koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovensko daruje Ukrajine 60-tisíc vakcín od výrobcu AstraZeneca a 10-tisíc rovnakých vakcín dá Čiernej Hore. Informovalo o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

 

Slovensko tak urobí v rámci úsilia EÚ a jej členských štátov, ktoré je zamerané na podporu tretích krajín v boji s ochorením COVID-19 prostredníctvom zdieľania vakcín.

„Darovaním vakcín Ukrajine a Čiernej Hore vyjadrujeme solidaritu s týmito dôležitými zahraničnými partnermi a prispievame k boju s ochorením COVID-19 na globálnej úrovni. Očkovanie považujem za najúčinnejší spôsob boja s pandémiou a je dôležité, aby očkovacie látky boli k dispozícii tam, kde sú v danom momente najviac potrebné. Zdieľaním vakcín so zahraničnými partnermi zároveň pomáhame aj sebe, keďže pandémiu nemôžeme poraziť v rámci hraníc jedného štátu,“ uviedol šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS).

Poskytnutie vakcín zabezpečuje Ministerstvo zdravotníctva SR v koordinácii s rezortmi diplomacie a vnútra. Darovanie vakcín tretím krajinám je zároveň koordinované s Európskou komisiou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies