Horor na svadbe v Kittsee: V zámku sa zrútila na prítomných štukatúra stropu

NETKY.SK • 23 Júl 2017, 15:3 • 2 min
Horor na svadbe v Kittsee: V zámku sa zrútila na prítomných štukatúra stropu

KITTSEE - Päť ľudí utrpelo ľahké zranenia, keď sa v sobotu počas svadby v zámku v rakúskom Kittsee neďaleko Bratislavy zrútila na prítomných štukatúra stropu Slávnostnej siene.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Zranených previezli do nemocníc v Kittsee a v Hainburgu, kde ich ambulantne ošetrili. Všetci prítomní vyviazli našťastie bez vážnejších ujm na zdraví, uviedla starostka Kittsee Gabriele Nabingerová, ktorá je momentálne na dovolenke v Chorvátsku.

 

Podľa jej informácií s odvolaním sa na svadobčanov, na balkóne i v záhrade zámku pokračovala svadobná hostina ďalej.

 

Starostka, ktorá ešte v piatok osobne navštívila zámok, sa už písomné ospravedlnila novomanželom za sobotňajší incident.

 

Obec, ktorá je vlastníkom zámku, Slávnostnú sieň zámku nešťastia dočasne uzavrela. V spolupráci s pamiatkarmi očakáva preskúmanie a opravu stropu. Priestory knižnice budú aj naďalej k dispozícii na uzatváranie sobášov, pri ktorých bude možné využiť aj menšiu slávnostnú sieň a ďalšie priestory zámku. Narušená nebude ani prevádzka reštaurácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona