Horkýže Slíže a Desmod vystúpia na festivale v moravských Pasohlávkach

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 12:26 • 2 min
Horkýže Slíže a Desmod vystúpia na festivale v moravských Pasohlávkach

BRATISLAVA – Multižánrový festival v Pasohlávkach v okrese Brno vidiek sa pripravuje na odštartovanie sezóny. V dňoch 6. a 7. mája sa návštevníci môžu tešiť na kapely Divokej Bill, Škwor, Desmod, Horkýže Slíže, speváčku Ewu Farnu a ďalších umelcov. Horkýže Slíže už teraz odkazujú, že to riadne roztočia.

slovakia

left justify in out

Festival s názvom Zahájení turistické sezóny v ATC Pasohlávky vyrástol za 16 rokov existencie na veľkú rodinnú akciu. K atrakciám patrí aj čistenie dna Veľkej lagúny pri Novomlynských nádržiach a jazdecký rytiersky turnaj v štýle stredoveku.

 

"Tak ako vždy budeme hrať naplno. Kontakt s publikom, koncertovanie naživo je pre mňa veľmi dôležité. Festivaly majú výhodu v tom, že sú tam väčšie pódia ako v kluboch, dá sa teda robiť veľkolepejšia šou, môžeme to poňať teatrálnejšie. Na Pasohlávky sa už veľmi teším, aj na to, ako sa porozprávam s fanúšikmi. Ak sa dá, vždy sa totiž snažím po koncerte zostať na mieste, vypočuť si iné kapely, inšpirovať sa," uviedol pre médiá líder kapely Horkýže Slíže Peter "Kuko" Hrivňák.

 

"Festival nám za 16 rokov existencie vyrástol na veľkú akciu s dôrazom na rodinu. Nie je postavený len na hudobnom programe, ale aj na sprievodných akciách, ktoré sú zamerané na deti aj na dospelých. Chodia nám sem návštevníci všetkých vekových kategórií – od tých najmenších až po staršiu generáciu," spresnil organizátor podujatia Ladislav Machů.

 

Súčasnú hudbu môžu návštevníci kombinovať s návštevou stredoveku. Pre deti aj dospelých sú pripravené mnohé atrakcie. "Tí, ktorí sa nebudú chcieť baviť len hudbou, budú mať vytvorenú zónu na brehu Veľkej lagúny. Bude tam veľký program s názvom Rytieri, kone a rozprávky, čo sú tri hodiny, počas ktorých môžu zažiť stredovek. Jazdecký rytiersky turnaj k pocte Karla IV, Rozprávkový turnaj – alebo možno príde i drak, to sú názvy jednotlivých vystúpení. Záujemcovia si môžu vyskúšať zbrane, pripravený bude Jarmok s komediantmi, verejná šermiarska škola, žonglérska dielňa, lunapark, súťaže a mnoho ďalšieho," vyratúva Machů.

 

K najväčším atrakciám každoročne patrí čistenie dna Veľkej lagúny, na ktorom sa podieľajú potápači z Česka, Slovenska aj Maďarska. V Pasohlávkach si na svoje prídu aj športovci. K dispozícii majú vodné lyže, windsurfing, minigolf, či kolobežky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies