Do slovenských kín prichádza česká komediálna dráma Cena za šťastie

NETKY.SK • 16 Január 2019, 10:29 • 2 min
Do slovenských kín prichádza česká komediálna dráma Cena za šťastie

BRATISLAVA - Do slovenských kín príde už tento štvrtok česká komediálna dráma Cena za šťastie režisérky a scenáristky Olgy Dabrowskej. V snímke o tom, že obyčajné šťastie predsa len môže mať mnoho podôb, niekedy jasných, inokedy nečakaných, účinkujú známi českí herci a herečky.

slovakia

left justify in out

Film Cena za šťastie ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znovu nájsť. Snímka, v ktorej si okrem vyššie menovaných zahrali aj Dabrowskej dcéra Olga Wdowiaková či 71-ročná Jana Šulcová, rozvíja samostatné osudy niekoľkých hrdinov, aby sa ich cesty mohli postupne krížiť, až nakoniec spolu zložili jeden veľký príbeh života. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Olga Wdowiakova (@oliwdowiakova),

 

"Na kamerových skúškach som pri posteľovej scéne sedela na gauči a striedalo sa pri mne päť chalanov. Keď mamka spoznala, že sa mi niektorý trochu viac páči, stopla scénu skôr, ako v prípade ostatných," zasmiala sa Wdowiaková.


V hlavných úlohách sa v novinke predstavia napríklad Ivana Chýlková a Vanda Hybnerová, ktoré stvárnia lesbický pár vychovávajúci dve deti, až kým do ich spolužitia nevstúpi tieň z minulosti v podaní Tomáša Hanáka. Pavel Řezníček v úlohe oddaného muža zas nemá silu, aby ochránil svoju lásku a násilnícky psychopat, ktorého si zahrá Jaroslav Plesl, sa domáha dcéry z rozvedeného manželstva, zatiaľ čo Klára Pollertová-Trojanová ako jeho bývalá žena spolu s deťmi trpí jeho terorom. Jedno z Trojanovej detí pritom v snímke stvárnil jej skutočný syn, Josef Trojan.

 

 

O hudbu k filmu sa postaral český hudobník a skladateľ Jan P. Muchow. Úvodnú pieseň s názvom Here Eternally naspievala Emma Drobná s priateľom Štěpánom Urbanom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

// 👠

Príspevok, ktorý zdieľa Štěpán Urban//URBN (@st.urbn),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies