Honda zvoláva do servisov takmer 4,89 milióna vozidiel

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:05 • 2 min
Honda zvoláva do servisov takmer 4,89 milióna vozidiel

TOKIO - Japonská automobilka Honda Motor zvoláva do servisov na celom svete 4,89 milióna vozidiel, v ktorých by mohli byť chybné airbagy od výrobcu Takata Corp. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Týka sa to 1,74 milióna modelov Fit, Accord Hybrid a ďalších, ktoré si kúpili klienti na domácom trhu a zvyšné vozidlá automobilka vyviezla do zahraničia.

 

Chybné airbagy od firmy Takata Corp. majú údajne na svedomí minimálne šesť životov v USA a Malajzii.

 

Automobilky na celom svete už skontrolovali vyše 21 miliónov áut, do ktorých namontovali problematické airbagy z produkcie spoločnosti Takata. Tie môžu mať chybnú pumpička, v dôsledku čoho hrozí prasknutie airbagu.

 

V stredu (13.5.) oznámili automobilky Toyota a Nissan, že zvolajú do servisov na celom svete 6,56 milióna vozidiel práve pre problémy a airbagmi.

 

Honda už vlani v decembri povolala na kontrolu airbagov 400.000 áut. Celkovo sa tak v prípade Hondy aj s najnovším zvolávaním tento problém týka až 11,4 milióna jej vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies