Honda zníži výrobnú kapacitu v Japonsku a sústredí sa na nové technológie

NETKY.SK • 5 Október 2017, 06:00 • 2 min
Honda zníži výrobnú kapacitu v Japonsku a sústredí sa na nové technológie

TOKIO - Japonská automobilka Honda Motor plánuje ukončiť výrobu v závode Sajama v Japonsku do roku 2022.

slovakia

left justify in out

Zníži tak svoju výrobnú kapacitu o 24 % na domácom trhu, kde bojuje so stagnáciou predaja, aby sa mohla sústrediť na vývoj a výrobu elektromobilov a ďalšie nové technológie. Automobilka dnes oznámila, že sa chce viac venovať vývoju výroby nových technológií, ako sú elektromobily alebo autá bez vodiča, aby udržala krok s čoraz tvrdšou konkurenciou.

 

Zatváranie automobilových závodov je v Japonsku zriedkavé. Honda, podobne ako jej globálni konkurenti, čelí tlaku na zníženie nákladov v starších podnikoch, najmä v krajinách, kde sú predaj a zisky slabé, aby mohla financovať expanziu v Číne a vývoj nových technológií.

 

Vedenie tretej najväčšej japonskej automobilky sa tak pokúša oživiť "kultúru inovácií" po niekoľkých rokoch pomerne masívneho zvolávania vozidiel pre technické problémy. A zaostáva aj v ponuke nových produktov, čo čiastočné zapríčinil fakt, že sa viac sústredila na rast produkcie a zisku.

 

Automobilka by chcela znížiť domácu výrobnú kapacitu na približne 810.000 vozidiel ročne, čo je zhruba 76 % jej súčasnej výrobnej kapacity (1,06 milióna vozidiel). No zatiaľ čo doma automobilka znižuje kapacitu, v Číne chce do roku 2019 otvoriť novú továreň, keďže tam registruje výrazný rast dopytu.

 

Honda tiež rozširuje svoju kapacitu v Severnej Amerike a nedávno oznámila, že plánuje zvýšiť produkciu svojho sedanu Accord v závode v Ohiu. Globálna produkcia Hondy však zostane takmer bez zmeny, na úrovni približne 5,06 milióna áut ročne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies