Hollywood žiada o povolenie využitia vojenských bezpilotných lietadiel

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:36 • 2 min
Hollywood žiada o povolenie využitia vojenských bezpilotných lietadiel

LOS ANGELES - Americké Federálne letecké velenie (FAA) zvažuje žiadosť hollywoodskych štúdií o použitie vojenských bezpilotných lietadiel pre účely filmovania.

slovakia

left justify in out

Požiadavku predložila Motion Picture Association of America (MPAA), ktorá reprezentuje jednotlivé štúdiá a organizuje tiež odovzdávanie Oscarov. Informoval o tom dnes britský denník The Guardian.

 

"Bezpilotné systémy ponúkajú filmovému a televíznemu priemyslu novátorskú a bezpečnejšiu možnosť snímania, umožňujúc vytvoriť kreatívne a vizuálne príťažlivé letecké zábery. Sú najnovšou z množstva nových technológií používaných na rozšírenie diváckeho zážitku z filmového diela," uviedol hovorca MPAA Neil Fried.

 

"Skontaktovali nás štyri rôzne odvetvia, vrátane filmového, ktoré prejavili záujem o výnimku oprávňujúcu na vykonávanie prísne kontrolovaných, nízkorizikových operácií. Myslím si, že je možné rozšíriť komerčné využitie malých bezposádkových zariadení za veľmi limitovaných podmienok," povedal hovorca FAA Les Dorr.

 

Jedným z projektov, ktoré by z daného povolenia profitovali, je plánované pokračovanie filmu Top Gun, ktorého dej sa týka vedenia vojny pomocou bezpilotných lietadiel. "Koncept je jednoduchý: Stali sa piloti lietadiel zastaranými pre prítomnosť bezpilotných technológií?" poznamenal producent filmu Jerry Bruckheimer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies